Nekdanji svetovni prvak, ki je umoril mačko, pristal na cesti

Foto: Epa
Foto: Epa
Kolesarska ekipa Trek-Segafredo je prekinila pogodbo nekdanjim mladinskim svetovnim prvakom Antoniem Tiberijem, potem ko je bil slednji od februarja dalje suspendiran zaradi umora mačke.
Oglej si celoten članek

Ameriška kolesarska ekipa najvišjega ranga Trek-Segafredo je sporočila, da se je po skupnem dogovoru razšla z nadarjenim 21-letnim italijanskim kolesarjem Antoniem Tiberijem.

"Trek-Segafredo in Antonio Tiberi sta se dogovorila za takojšnjo prekinitev pogodbe, potem ko kolesarjeva dejanja tekom suspenza niso zadostila našim kriterijem za vrnitev na tekmovanja," so sporočili iz moštva Trek-Segafredo.

Foto: Epa Antonio Tiberi

Tiberija je sicer ekipa suspendirala že februarja, ko se je razširila novica, da je moral mladi Italijan plačati kazen 4.000 evrov, ker je v bližini svojega doma v San Marinu minulega junija z zračno puško ustrelil in ubil sosedovo mačko.

Italijanski kolesar je novembra incident na policiji priznal, a se je zagovarjal, da je zgolj preizkušal doseg zračne puške. Pri tem naj bi v šali pomeril v mačko, katero je nato tudi zadel. Pri tem ni imel nobenega namena ubiti žival, saj se naj ne bi zavedal, da je omenjeno orožje lahko tudi smrtonosno.

Umorjena mačka je sicer pripadala ministru za turizem San Marina ter nekdanjemu vodilnemu človeku te male državice Federicu Pedini Amatiju, ki je zahteval dosti strožjo kazen za mladega športnika, kateri jo je na koncu zelo dobro odnesel z zgolj finančno kaznijo.

Foto: Epa Antonio Tiberi

"Naša mačka ni motila nikogar. Z našo družino je bila že dalja časa. Moja triletna hčerka Lucia jo je oboževala. Ne vem, kako lahko preprosto ubijete žival in dobite zgolj finančno kazen 4.000 evrov," se je pritoževal Pedini Amati.

Nekdanji mladinski svetovni prvak v vožnji na čas je sicer pred suspenzom odlično začel letošnjo sezono, ko je kljub komaj 21 letom dve etapni dirki najvišjega ranga končal kar med prvo deseterico. Dirko "tam spodaj" je končal na 8. mestu ter kot drugi najboljši mladi kolesar dirke, medtem ko je dirko po ZAE končal celo na 7. mestu ter kot tretji najboljši mladi kolesar dirke.

Tiberi je sicer ob razkritju incidenta obljubil, da bo ves nagradni denar, ki ga bo osvojil na letošnjih dirkah, doniral tamkajšnjim organizacijam, ki skrbijo za potepuške mačke. A kot kaže mu vsaj pri ekipi Trek-Segafredo kaj takega ne bo uspelo, saj je njegova zgodba pri ameriški ekipi že zaključena. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:29 30. April 2023.

    Pri nas pa po desetletjih še vedno nismo 'našli' odgovornih za morišča, ki jih ima skoraj vsaka slovenska vas. Ne …

  • Syn
    14:01 30. April 2023.

    Ta gnoj od človeka bi moral dobiti doživljenski suspenz od profesionalnega kolesarjenja in kazen 40.000€, ne pa samo 4.000€. Ampak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.