Šport > Košarka
4704 ogledov

Kolesarski as ustrelil ministrovo mačko, zdaj ga čaka visoka kazen

Antonio Tiberi Profimedia
Mladi italijanski kolesar si je privoščil neumnost, ki ga bo drago stala. Dobesedno!

21-letni poklicni kolesar Antonio Tiberi, ki je član ekipe Trek-Segafredo, je v bližini svojega doma v San Marinu ustrelil sosedovo mačko, potem ko je preizkušal zračno puško. Na njegovo smolo je mačka bila last lokalnega ministra za turizem. Ta je ukrepal in zadevo prijavil oblastem, sodišče pa je Tiberiju naložila 4000 evrov kazni, ekipa Trek-Segafredo pa je kolesarja suspendirala za 20 dni. Plačo začasa suspenza bo moštvo namenilo društvom za zaščito živali. 

"Mačka ni nikogar motila. Z nami je bila dolgo časa. Moja triletna hčerka Lucia jo je oboževala. Ne moreš ubiti mačke in jo odnesti z le 4000 evri kazni," je bentil minister v pogovoru za časnik Corriere della Sera. Tiberi se je v San Marino sicer preselil šele pred kratkim, hitro pa je poskrbel, da so ga prebivalci ene najmanjših držav na svetu dodobra spoznali. Incident se je zgodil sicer že junija lani – po poročanju italijanskih medijev je mačko zadel kar s svojega okna –, na zaslišanju novembra lani pa je kolesar dejanje priznal, zdaj pa se je odločil o njem tudi javno spregovoriti. 

Za svoje nespametno dejanje se je 21-letnik že opravičil na družbenih omrežjih. "Globoko obžalujem svoje sramotno početje. Naredil sem nekaj izjemno neumnega in neodgovornega, resnost in nevarnost česar pa sem spoznal šele pozneje. Ne bom iskal izgovorov. Tukaj ni če-jev niti ali-jev. Prevzemam polno odgovornost za svoja dejanja in v celoti sprejemam posledice," je uvodoma zapisal Italijan.

"Popolnoma razumem jezo, ki jo trenutno občutijo mnogi. Nič drugega ne morem storiti, kot da se jim opravičim, tako kot sem se svoji ekipi, ki je pri tem incidentu povsem brez krivde. Moje obnašanje ne pritiče poklicnemu športniku, še manj človeku in prijazni osebi. Še posebej bi se rad opravičil ministru San Marina Federicu Pediniju Amatiju za vso čustveno škodo, ki sem mu jo povzročil, tako kot vsem ostalim prebivalcem San Marina," je še zapisal v sporočilu.

Nato je še pojasnil, da bo vse nagrade te sezone namenil organizacijam za zaščito živali v San Marinu, s pomočjo in sodelovanjem tamkajšnje vlade. "Še več: vzel si bom čas, da bom tudi sam prostovoljno pomagal tem organizacijam," je še obljubil.

Komentarjev 3
  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 04:17 01.marec 2023.

    Je pač idiot..Tu se ljudje že v osnovi ločimo na normalne in podkletne, z njihovim lovcem Majhentićem na čelu...

  • robi2107 01:05 01.marec 2023.

    Bedak. Četudi morda ni mislil, da jo bo ubil, bi moral vedeti, da bo žival to zabolelo.

  • Toma 21:39 28.februar 2023.

    V starem Egiptu bi ga fentali…