Kolesarski šampion se je za las izognil hudim poškodbam

Foto: Profimedia Tom Boonen
Tokratna dirka na štirih kolesih bi se lahko slabo končala za nekdanjega odličnega kolesarja.
Oglej si celoten članek

Nekdanji izjemni sprinter Tom Boonen, štirikratni zmagovalec klasike Paris-Roubaix in trikratni zmagovalec Dirke po Flandiji, se je ob dikanju z avtomobilom za las izognil hudim poškodbam. Belgijski šampion je v nedeljo sicer nastopil na finalni vzdržljivostni dirki prvenstva Belcar Endurance Championship, ki jo je gostilo slovito nizozimsko dirkališče v Assnu. 

Boonen je kolesarsko kariero zaključil aprila 2017, nato pa hitro presedlal v avtomobilizem, kjer je na prvi dirki debitiral julija istega leta. Do prve zmage je nato prišel prav to soboto, ko je prav tako na stezi TT Circuit Assen slavil v diviziji prototipov serije Supercar Benelux Challenge.

V bolnišnici Najboljši kolesar vseh časov grdo padel in si poškodoval glavo

A že dan kasneje bi se lahko vse skupaj končalo zelo slabo, ko sta na stezi trčila z nemškim dirkačem Kennethom Heyerjem, dirkalnik slednjega pa je pristal le nekaj centimetrov stran od Boonenove glave. "Kennetha sem prehitel, v ovinek pa je nato prišel prehitro in me zadel. Posledica je bila huda nesreča, ki bi se lahko končala zelo slabo. Mislim, da me ni videl. Njegovo vozilo je dobesedno končalo na mojem, 10 centimetrov proč od moje glave. Imel sem resnično veliko sreče," je trk, ki se je zgodil pri hitrosti preko 200 km/h, opisal 39-letni Boonen.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.