Šport
1249 ogledov

Kolesarski šampion se je za las izognil hudim poškodbam

Tom Boonen Profimedia
Tokratna dirka na štirih kolesih bi se lahko slabo končala za nekdanjega odličnega kolesarja.

Nekdanji izjemni sprinter Tom Boonen, štirikratni zmagovalec klasike Paris-Roubaix in trikratni zmagovalec Dirke po Flandiji, se je ob dikanju z avtomobilom za las izognil hudim poškodbam. Belgijski šampion je v nedeljo sicer nastopil na finalni vzdržljivostni dirki prvenstva Belcar Endurance Championship, ki jo je gostilo slovito nizozimsko dirkališče v Assnu. 

Boonen je kolesarsko kariero zaključil aprila 2017, nato pa hitro presedlal v avtomobilizem, kjer je na prvi dirki debitiral julija istega leta. Do prve zmage je nato prišel prav to soboto, ko je prav tako na stezi TT Circuit Assen slavil v diviziji prototipov serije Supercar Benelux Challenge.

kolo V bolnišnici Šport Najboljši kolesar vseh časov grdo padel in si poškodoval glavo

A že dan kasneje bi se lahko vse skupaj končalo zelo slabo, ko sta na stezi trčila z nemškim dirkačem Kennethom Heyerjem, dirkalnik slednjega pa je pristal le nekaj centimetrov stran od Boonenove glave. "Kennetha sem prehitel, v ovinek pa je nato prišel prehitro in me zadel. Posledica je bila huda nesreča, ki bi se lahko končala zelo slabo. Mislim, da me ni videl. Njegovo vozilo je dobesedno končalo na mojem, 10 centimetrov proč od moje glave. Imel sem resnično veliko sreče," je trk, ki se je zgodil pri hitrosti preko 200 km/h, opisal 39-letni Boonen.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.