Kolesarski zvezdnik bi lahko manjkal več mesecev

Foto: Epa
Foto: Epa
Nizozemski kolesarski as Mathieu van der Poel (Alpecin–Fenix) ima težave s hrbtom.
Oglej si celoten članek

Eden največjih zvezdnikov kolesarstva Nizozemec Mathieu van der Poel zaradi poškodbe hrbta ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu v ciklokrosu, je v sporočilo za javnost zapisalo njegovo moštvo Alpecin-Fenix. SP v ciklokrosu bo na sporedu 29. in 30. januarja v ameriškem Fayettevillu.

Tam tako ne bo težko pričakovanega troboja med van der Poelom, Belgijcem Woutom Van Aertom (Jumbo-Visma) in Britancem Tomom Pidcockom (Ineos Grenadiers).

Vse z enim namenom Eden najmočnejših ljudi kolesarstva močno zbodel Pogačarja

"Zaradi poškodbe hrbta že nekaj časa ne morem doseči primerne ravni. Vse to se ponavlja od lanskega Toura, bolečin pa se kar ne morem znebiti," besede 26-letnega Nizozemca citira njegovo moštvo.

Dodal je, da je edina rešitev daljši premor, njegov oče Adri van der Poel pa je za nizozemske medije dejal, da bi lahko odsotnost trajala več mesecev.

Njegovo moštvo je sporočilo, da se bo specialist za enodnevne klasike na cesto vrnil, ko bo v celoti okreval po poškodbi.

Foto: Epa Mathieu van der Poe

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.