Zmaličen obraz kolesarskega zvezdnika

Foto: Twitter danilo celano
Italijan bo izven tekmovalnega pogona najmanj osem dni.
Oglej si celoten članek

Osemindvajsetletni Danilo Celano je moral odpovedati nastop na kolesarski dirki La Route d’Occitanie zaradi poškode levega očesa. Italijanskemu kolesarju je po piku neznane žuželke oko zateklo do neprepoznavnosti.

Oteklina je tako velika, da je omejen tudi Celanov vid, saj ima levo oko povsem zaprto. Nazorno fotografijo je na družbenih omrežjih delila njegova ekipa Caja Rural–Seguros RGA.

"Danil Celano ne bo mogel nastopiti na dirki La Route d’Occitanie zaradi majhnega problema z insektom, ki mu je onemogočil, da bi vozil kolo," je sporočilo špansko moštvo, ki je zamenjavo našlo v 27-letnemu španskemu kolesarju Antoniu Molini.

Celano bo moral počivati najmanj osem dni, saj bodo njegovo oteklino zdravili z injekcijo kortizona, ki je na seznamu prepovedanih sredstev. Ekipa Caja Rural–Seguros RGA je namreč članica prostovoljne protidopinške organizacije MPCC (Gibanje za kredibilno kolesarstvo).

Obilico težav zaradi žuželkinega pika, ki so stalnica v kolesarskem svetu, je imel na letošnjem Giru d'Italia tudi belgijski kolesar Sander Armee. Ker zdravljenje s kortizonom med dirko ni bilo mogoče, je več dni tekmoval z zatečenim obrazom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.