Šport
7892 ogledov

Zmaličen obraz kolesarskega zvezdnika

danilo celano Twitter
Italijan bo izven tekmovalnega pogona najmanj osem dni.

Osemindvajsetletni Danilo Celano je moral odpovedati nastop na kolesarski dirki La Route d’Occitanie zaradi poškode levega očesa. Italijanskemu kolesarju je po piku neznane žuželke oko zateklo do neprepoznavnosti.

Oteklina je tako velika, da je omejen tudi Celanov vid, saj ima levo oko povsem zaprto. Nazorno fotografijo je na družbenih omrežjih delila njegova ekipa Caja Rural–Seguros RGA.

"Danil Celano ne bo mogel nastopiti na dirki La Route d’Occitanie zaradi majhnega problema z insektom, ki mu je onemogočil, da bi vozil kolo," je sporočilo špansko moštvo, ki je zamenjavo našlo v 27-letnemu španskemu kolesarju Antoniu Molini.

Celano bo moral počivati najmanj osem dni, saj bodo njegovo oteklino zdravili z injekcijo kortizona, ki je na seznamu prepovedanih sredstev. Ekipa Caja Rural–Seguros RGA je namreč članica prostovoljne protidopinške organizacije MPCC (Gibanje za kredibilno kolesarstvo).

Obilico težav zaradi žuželkinega pika, ki so stalnica v kolesarskem svetu, je imel na letošnjem Giru d'Italia tudi belgijski kolesar Sander Armee. Ker zdravljenje s kortizonom med dirko ni bilo mogoče, je več dni tekmoval z zatečenim obrazom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.