Koliko boste odšteli za odhod na SP

Foto: Žurnal24 Boštjan Nachbar vas vabi v Turčijo – na košarko in na kebab. (Foto: Barbara Mila
"Istanbul je fantastično mesto, vročekrvno in gostoljubno!" Tako o kraju slovenskih tekem bližajočega SP pove Boštjan Nachbar. Na košarko in kebab lahko za osem dni odpotujete že za 400 evrov.
Oglej si celoten članek
Slovenski košarkarji bodo v prvem delu tekmovanja izzivali Američane, Brazilce, Irance, Tunizijce in Hrvate. Vzpodbudo s tribun si gotovo zaslužijo, a navijači bodo morali za odhod v Istanbul žrtvovati kar lep kupček denarja. Če bi radi videli vseh pet tekem, boste za aranžma z agencijo (osem dni), ki sodeluje s KZS, odšteli blizu 400 evrov, če se odločite za prevoz z avtobusom, in do 750 evrov, če se odločite za letalo. Nikar ne pozabite na številna doplačila.

Slovenski košarkar Boštjan Nachbar je v minuli sezoni igral za Efes Pilsen, življenje v Istanbulu ga je prevzelo in navdušilo. Mesto ob Bosporju je po več raziskavah med najbolj priljubljenimi mesti za življenje na svetu. Istanbul je letos tudi evropska prestolnica kulture, v teh dneh pa je že vse pripravljeno za največji športni dogodek na svetovni ravni, ki ga je Turčija kadarkoli gostila – SP 2010. "Istanbul je fantastično mesto, vročekrvno in gostoljubno! Vesel sem, da sem se iz mrzle Moskve preselil v mesto dveh celin ob Bosporju. Turčija je pravo prizorišče za prvenstvo, predvsem zaradi temperamenta, turške ljubezni do športa in košarke. Zagotovo bodo naši navijači tu uživali," o mestu, kjer bodo nastopali Slovenci, pove Nachbar.

Ali bo soigralcem po stari turški tradiciji svetoval, naj si v noči pred tekmo na spodnje perilo obesijo "turško oko" za srečo, mora ostati skrivnost, se nasmehne. "Sam se od napornih treningov sprostim na kakšni terasi z norim razgledom na Bospor v najvišjih nadstropjih. Tudi v pripravi dobrot iz kuhinje so Turki skorajda nepremagljivi," še pove priljubljeni Boki. Če ste oboževalec kebaba, je Turčija z več kot tristo vrstami te priljubljene jedi vaš raj. Tudi meso na ražnju je slasten kebab. Zapriseženi vegetarijanci boste v Istanbulu z odlično polnjeno zelenjavo, solatami in mineštrami ravno tako uživali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.