Šport > Košarka
50 ogledov

Koliko boste odšteli za odhod na SP

Boštjan Nachbar vas vabi v Turčijo – na košarko in na kebab. (Foto: Barbara Mila Žurnal24 main
"Istanbul je fantastično mesto, vročekrvno in gostoljubno!" Tako o kraju slovenskih tekem bližajočega SP pove Boštjan Nachbar. Na košarko in kebab lahko za osem dni odpotujete že za 400 evrov.
Slovenski košarkarji bodo v prvem delu tekmovanja izzivali Američane, Brazilce, Irance, Tunizijce in Hrvate. Vzpodbudo s tribun si gotovo zaslužijo, a navijači bodo morali za odhod v Istanbul žrtvovati kar lep kupček denarja. Če bi radi videli vseh pet tekem, boste za aranžma z agencijo (osem dni), ki sodeluje s KZS, odšteli blizu 400 evrov, če se odločite za prevoz z avtobusom, in do 750 evrov, če se odločite za letalo. Nikar ne pozabite na številna doplačila.

Slovenski košarkar Boštjan Nachbar je v minuli sezoni igral za Efes Pilsen, življenje v Istanbulu ga je prevzelo in navdušilo. Mesto ob Bosporju je po več raziskavah med najbolj priljubljenimi mesti za življenje na svetu. Istanbul je letos tudi evropska prestolnica kulture, v teh dneh pa je že vse pripravljeno za največji športni dogodek na svetovni ravni, ki ga je Turčija kadarkoli gostila – SP 2010. "Istanbul je fantastično mesto, vročekrvno in gostoljubno! Vesel sem, da sem se iz mrzle Moskve preselil v mesto dveh celin ob Bosporju. Turčija je pravo prizorišče za prvenstvo, predvsem zaradi temperamenta, turške ljubezni do športa in košarke. Zagotovo bodo naši navijači tu uživali," o mestu, kjer bodo nastopali Slovenci, pove Nachbar.

Ali bo soigralcem po stari turški tradiciji svetoval, naj si v noči pred tekmo na spodnje perilo obesijo "turško oko" za srečo, mora ostati skrivnost, se nasmehne. "Sam se od napornih treningov sprostim na kakšni terasi z norim razgledom na Bospor v najvišjih nadstropjih. Tudi v pripravi dobrot iz kuhinje so Turki skorajda nepremagljivi," še pove priljubljeni Boki. Če ste oboževalec kebaba, je Turčija z več kot tristo vrstami te priljubljene jedi vaš raj. Tudi meso na ražnju je slasten kebab. Zapriseženi vegetarijanci boste v Istanbulu z odlično polnjeno zelenjavo, solatami in mineštrami ravno tako uživali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.