Kolobnjev, prvi dopinški grešnik Toura

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Današnji prost dan na kolesarski dirki po Franciji vendarle ni minil povsem mirno. Kot so zvečer sporočili prireditelji, so zaradi pozitivnega dopinškega testa z dirke izključili Rusa Aleksandra Kolobnjeva, ki tekmuje za ekipo Katjuša.
Oglej si celoten članek

Za ruskega kolesarja je bil usoden test, opravljen 6. julija. V njegovem vzorcu so odkrili sledi prepovedanega diuretika hidroklorotiazida. "UCI je obvestila ruskega tekmovalca Aleksandra Kolobnjeva o neobičajnih snoveh, ki so jih našli v njegovem vzorcu in so na seznamu prepovedanih sredstev svetovne protidopinške agencije Wada," je v sporočilu zapisala krovna kolesarka zveza UCI.

Snov, ki so jo našli v njegovem vzorcu, je na seznamu prepovedanih, ker služi predvsem za prikritje drugih prepovedanih poživil, so še pojasnili v krovni kolesarski organizaciji.

Pred izključitvijo je bil 30-letni kolesar, ki je bil leta 2009 srebrn na svetovnem prvenstvu na cestni dirki, na 69. mestu skupnega seštevka z 22 minutami in 15 sekundami zaostanka za vodilnim Thomasom Voecklerjem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.