Šport
12 ogledov

Kolobnjev, prvi dopinški grešnik Toura

Aleksander Kolobnjev Reuters
Današnji prost dan na kolesarski dirki po Franciji vendarle ni minil povsem mirno. Kot so zvečer sporočili prireditelji, so zaradi pozitivnega dopinškega testa z dirke izključili Rusa Aleksandra Kolobnjeva, ki tekmuje za ekipo Katjuša.

Za ruskega kolesarja je bil usoden test, opravljen 6. julija. V njegovem vzorcu so odkrili sledi prepovedanega diuretika hidroklorotiazida. "UCI je obvestila ruskega tekmovalca Aleksandra Kolobnjeva o neobičajnih snoveh, ki so jih našli v njegovem vzorcu in so na seznamu prepovedanih sredstev svetovne protidopinške agencije Wada," je v sporočilu zapisala krovna kolesarka zveza UCI.

Snov, ki so jo našli v njegovem vzorcu, je na seznamu prepovedanih, ker služi predvsem za prikritje drugih prepovedanih poživil, so še pojasnili v krovni kolesarski organizaciji.

Pred izključitvijo je bil 30-letni kolesar, ki je bil leta 2009 srebrn na svetovnem prvenstvu na cestni dirki, na 69. mestu skupnega seštevka z 22 minutami in 15 sekundami zaostanka za vodilnim Thomasom Voecklerjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.