Kolumbija že med osem najboljših

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Kolumbija se je že prebila v četrtfinale južnoameriškega nogometnega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Kolumbijci so na stadionu Rose Bowl v Pasadeni ugnali Paragvaj z 2:1 (2:0) in si po uspehu nad ZDA (2:0) priigrali še drugo zmago.

Za Kolumbijo sta tokrat že pred menjavo strani zadela Carlos Bacca (12.) in zvezdnik James Rodriguez (30.). V drugem delu se je Paragvaj prebudil, za zasluženo znižanje zaostanka pa je s strelom z razdalje poskrbel Victor Ayala (71.).

Že pred tem so ZDA v Chicagu ugnale Kostariko s 4:0 (2:0) in si priigrale možnost, da o četrtfinalu odločajo same. Pred skoraj 40.000 gledalci je za vodstvo gostiteljev poskrbel Clint Dempsey (9.) z enajstmetrovke. Američani so še dvakrat zadeli v polno pred glavnim odmorom. Najprej je po lepi akciji Jermaine Jones (37.) zadel vratarjev daljši kot, Bobby Wood pa je pet minut kasneje povišal že na 3:0 (42.). Pri Kostariki velja v drugem polčasu omeniti poskus Bryana Ruiza (68.), ko je žogi pot v gol preprečila vratnica, na drugi strani zelenice je bil tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom za končnih 4:0 uspešen Graham Zusi (87.).

Na letvici vodi Kolumbija pred ZDA. Te bodo v soboto lovile četrtfinale na dvoboju s Paragvajem, kjer Američanom zadošča že remi, nasprotnik Kolumbije bo Kostarika.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.