Šport > Nogomet
52 ogledov

Kolumbija že med osem najboljših

James Rodriguez Profimedias
Kolumbija se je že prebila v četrtfinale južnoameriškega nogometnega prvenstva.

Kolumbijci so na stadionu Rose Bowl v Pasadeni ugnali Paragvaj z 2:1 (2:0) in si po uspehu nad ZDA (2:0) priigrali še drugo zmago.

Za Kolumbijo sta tokrat že pred menjavo strani zadela Carlos Bacca (12.) in zvezdnik James Rodriguez (30.). V drugem delu se je Paragvaj prebudil, za zasluženo znižanje zaostanka pa je s strelom z razdalje poskrbel Victor Ayala (71.).

Že pred tem so ZDA v Chicagu ugnale Kostariko s 4:0 (2:0) in si priigrale možnost, da o četrtfinalu odločajo same. Pred skoraj 40.000 gledalci je za vodstvo gostiteljev poskrbel Clint Dempsey (9.) z enajstmetrovke. Američani so še dvakrat zadeli v polno pred glavnim odmorom. Najprej je po lepi akciji Jermaine Jones (37.) zadel vratarjev daljši kot, Bobby Wood pa je pet minut kasneje povišal že na 3:0 (42.). Pri Kostariki velja v drugem polčasu omeniti poskus Bryana Ruiza (68.), ko je žogi pot v gol preprečila vratnica, na drugi strani zelenice je bil tik pred zadnjim sodnikovim žvižgom za končnih 4:0 uspešen Graham Zusi (87.).

Na letvici vodi Kolumbija pred ZDA. Te bodo v soboto lovile četrtfinale na dvoboju s Paragvajem, kjer Američanom zadošča že remi, nasprotnik Kolumbije bo Kostarika.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.