Šport > Nogomet
32 ogledov

Urugvajci poslušali napačno himno

Urugvaj, himna Profimedias
Organizatorjem na Copi Americi se je pripetil neljub dogodek.

Urugvajci so na tekmi z Mehiko hladen tuš doživeli že pred prvim sodniškim žvižgom, saj so jim prireditelji v Phoenixu zaigrali čilensko himno. Tudi po 90 minutah navijači dvakratnih svetovnih prvakov niso mogli biti zadovoljni, saj so Mehičani dvoboj dobili s 3:1.

"Zaradi človeške napake smo nenamerno predvajali napačno himno. Iskreno se opravičujemo urugvajski nogometni zvezi, urugvajski reprezentanci, navijačem in vsem prebivalcem Urugvaja. Potrudili se bomo, da se takšna napaka nikoli več ne bo zgodila," so v opravičilo zapisali organizatorji. Urugvajci so napačno himno le nemočno poslušali, navijači pa so se odzvali z glasnim žvižganjem. 

Tudi sam dvoboj se ni začel po željah Urugvajcev, ti so klonili že v peti minuti. Največ zaslug za vodstvo Mehičanov je imel vezist PSV Eindhovna Andres Guardado, ki je z leve strani poslal nevaren predložek v kazenski prostor nasprotnikov, kjer je nespretno reagiral Alvaro Pereira in z glavo premagal svojega vratarja Fernanda Muslero.

V nadaljevanju so Urugvajci potrebovali kar nekaj časa, da so se opomogli od začetnega udarca, v 30. minuti pa je nevarno zapretil Edison Cavani, a je bil mehiški vratar Alfredo Talavera na pravem mestu. Za nameček so Urugvajci ob koncu prvega polčasa ostali še brez izključenega Matiasa Vecina.

Čeprav z igralcem manj, so izbranci Oscarja Tabareza v 75. minuti izid izenačili, strelec je bil kapetana madridskega Atletica Diego Godin. Pri Mihičanih je bil izključen Guardado, tako da so bile moči na igrišču spet izenačene. Toda 37-letni Rafael Marquez se je deset minut pozneje najbolje znašel v urugvajskem kazenskem prostoru, v drugi minuti sodnikovega podaljška pa je nemočnega Muslero premagal še Hector Herrera.

"Ponosen sem nad pogumom svoje ekipe in načinom, kako se je vrnila v igro. Žal nam je v končnici popustila zbranost, tako da smo zdaj v težkem položaju. Ne preostane nam drugega, kot da na prihodnji tekmi skušamo premagati Venezuelo, da ostanemo v igri za napredovanje," je po porazu svojih izbrancev dejal 69-letni Tabarez, ki že deset let vodi urugvajsko reprezentanco.

Z zmago pa je v skupini C začela tudi Venezuela, ki je z golom Josefa Martineza povedla v 15. minuti tekme. Že osem minut pozneje so Jamajčani srečanje nadaljevali z igralcem manj, saj je bil po grobem prekršku nad Tomasom Rinconom izključen Rodolph Austin, izid pa se potem do konca tekme ni več spremenil, čeprav so Jamajčani imeli nekaj lepih priložnosti. Zanimivo je, da so tekmo začeli brez Wesa Morgana, kapetana Leicestra, zanj je selektor jamajške reprezentance, Nemec Winfried Schäfer ocenil, da je še utrujen od proslavljanja angleškega naslova. Morgan je v igro vstopil šele v 40. minuti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.