Komaj 25-letnega športnika odklopili z aparatov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Umrl je kolumbijski boksar, ki je bil po dvoboju v komi.
Oglej si celoten članek

Kolumbijski boksar v polvelterski kategoriji Luis Quinones je umrl v četrtek zvečer, potem ko je bil pet dni prej nokavtiran v dvoboju s Josejem Munozom v Barranquilli v Kolumbiji, je v petek sporočila kolumbijska boksarska zveza, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju medijske mreže ESPN je bil 25-letnik v komi, potem ko je v osmi rundi dvoboja državnega prvenstva v polvelterski kategoriji do 63,5 kilogramov 24. septembra klonil pod udarci nasprotnika Joseja Munoza. Dvoboj je bil v areni Elias Chegwin v Barranquilli.

Foto: Shutterstock Boksarske rokavice Tekmovalca so takoj odpeljali v bolnišnico. Tam so zdravniki med drugim ugotovili možgansko krvavitev, subduralni hematom, nato pa opravili dolgotrajno nevrološko operacijo in ga spravili v farmakološko komo.

V četrtek so ga razglasili za možgansko mrtvega, vendar so se odločili, da ga bodo umetno ohranili pri življenju. V petek zgodaj zjutraj pa so Quinonesa odklopili z aparatov in je umrl.

"Cuadrilatero Boxing je globoko užaloščen zaradi smrti Luisa Quinonesa, edinstvenega in discipliniranega človeka, ki je vedno pokazal največjo predanost temu športu," je sporočil boksarski promotor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.