Šport
4318 ogledov

Komaj 25-letnega športnika odklopili z aparatov

sveča pogreb grob Profimedia
Umrl je kolumbijski boksar, ki je bil po dvoboju v komi.

Kolumbijski boksar v polvelterski kategoriji Luis Quinones je umrl v četrtek zvečer, potem ko je bil pet dni prej nokavtiran v dvoboju s Josejem Munozom v Barranquilli v Kolumbiji, je v petek sporočila kolumbijska boksarska zveza, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju medijske mreže ESPN je bil 25-letnik v komi, potem ko je v osmi rundi dvoboja državnega prvenstva v polvelterski kategoriji do 63,5 kilogramov 24. septembra klonil pod udarci nasprotnika Joseja Munoza. Dvoboj je bil v areni Elias Chegwin v Barranquilli.

Boksarske rokavice  | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Tekmovalca so takoj odpeljali v bolnišnico. Tam so zdravniki med drugim ugotovili možgansko krvavitev, subduralni hematom, nato pa opravili dolgotrajno nevrološko operacijo in ga spravili v farmakološko komo.

V četrtek so ga razglasili za možgansko mrtvega, vendar so se odločili, da ga bodo umetno ohranili pri življenju. V petek zgodaj zjutraj pa so Quinonesa odklopili z aparatov in je umrl.

"Cuadrilatero Boxing je globoko užaloščen zaradi smrti Luisa Quinonesa, edinstvenega in discipliniranega človeka, ki je vedno pokazal največjo predanost temu športu," je sporočil boksarski promotor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.