Komentator Horvat do konca mučil Olimpijo

Foto: Igor Kovačič
Foto: Igor Kovačič
Branilci naslova, košarkarji Uniona Olimpije, so se morali krepko potruditi, da so v četrtfinalu zaključnega turnirja pokala Spar premagali Šenčur (89:84). Strelec tekme je bil s 23 točkami nekdanji član Olimpije, 42-letni Roman Horvat. Zeleno-beli se bodo v polfinalu pomerili s Tajfunom, ki je na zadnji tekmi premagal Maribor Messer (77:62).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Uniona Olimpije so pričakovano postali tretji polfinalisti zaključnega turnirja pokala Spar. V celjski dvorani Golovec so se morali krepko potruditi, da so strli odpor drugoligaša iz Šenčurja.

Ljubljančani, branilci naslova in osemnajstkratni prvaki pokala Slovenije, se bodo v polfinalu v soboto ob 18.00 pomerili z zmagovalcem zadnjega četrtfinala Tajfunom, ki je izločil Maribor Messer. V prvem polfinalu (20.30) bosta igrala Krka in Helios.

Olimpija je bila proti zasedbi Šenčurja nesporni favorit, toda odlična predstava Gorenjcev je prvake prisilila k maksimalnemu angažmaju in gledalcem v dvorani omogočila spremljanje zanimivega in napetega srečanja vse do konca.

Horvat pokazal mladcem kaj je stara šola

Pri poražencih je izstopal nekdanji član ljubljanske zasedbe, 42-letni Roman Horvat (23 točk), sicer strokovni komentator košarkarskih tekem na TV Sloveniji, zmaje pa so iz neugodnega položaja reševali Dino Murić (19 točk in 9 skokov), Temmu Rannikko (18) in Jaka Blažič (13).

Ljubljančani so sredi druge četrtine resda vodili že s 17 točkami prednosti (39:22), toda zmago so reševali v zadnjih minutah. Šenčur se je namreč ob koncu tretje četrtine prebil v vodstvo (65:70) in prvakom pretil vse do zaključka. Dve minuti pred koncem je bil rezultat 87:84, do konca tekme pa sta ekipi zmogli le še dve točki, in sicer Olimpija s črte prostih metov.

Tajfun v tednu dni še drugič boljši od Maribora

Košarkarji Tajfuna so bili še drugič v šestih dneh boljši od Maribor Messerja. Podobno kot prejšnji konec tedna v ligi Telemach je bil Tajfun tudi tokrat precej boljši tekmec. Mariborčane ni pustil blizu in na koncu zanesljivo zmagal. Pri Tajfunu se je izkazal Tadej Ferme z 14 točkami, petimi skoki in petimi podajami, za Maribor pa je Esmir Rizvić dosegel 18 točk.

Podatek, da so Mariborčani vodili le enkrat v vseh štiridesetih minutah in še to takoj na začetku, zgovorno priča o premoči Tajfuna, ki je večino dela opravil že v prvem polčasu. Prednost 33:19 ob odmoru je v nadaljevanju nadgradil do rekordne razlike 54:36 in prednost v zadnjih desetih minutah brez težav zadržal.

Pokal Spar, zaključni turnir, četrtfinale:

Union Olimpija : Šenčur Gorenjska gradbena družba 89:84 (73:73, 50:43, 23:20)
Murić 19, Rannikko 18, Blažič 13; Horvat 23, Pušič 19

Tajfun : Maribor Messer 77:62 (54:39, 33:19, 19:10)
Ferme 14, Primorac in S. Sebič 12; Rizvić 18, Marić 14

Polfinale:

Sobota ob 18.00:
Union Olimpija - Tajfun

Ob 20.30:
Krka - Helios Domžale

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.