Šport > Košarka
42 ogledov

Komentator Horvat do konca mučil Olimpijo

Roman Horvat Igor Kovačič
Branilci naslova, košarkarji Uniona Olimpije, so se morali krepko potruditi, da so v četrtfinalu zaključnega turnirja pokala Spar premagali Šenčur (89:84). Strelec tekme je bil s 23 točkami nekdanji član Olimpije, 42-letni Roman Horvat. Zeleno-beli se bodo v polfinalu pomerili s Tajfunom, ki je na zadnji tekmi premagal Maribor Messer (77:62).

Košarkarji Uniona Olimpije so pričakovano postali tretji polfinalisti zaključnega turnirja pokala Spar. V celjski dvorani Golovec so se morali krepko potruditi, da so strli odpor drugoligaša iz Šenčurja.

Ljubljančani, branilci naslova in osemnajstkratni prvaki pokala Slovenije, se bodo v polfinalu v soboto ob 18.00 pomerili z zmagovalcem zadnjega četrtfinala Tajfunom, ki je izločil Maribor Messer. V prvem polfinalu (20.30) bosta igrala Krka in Helios.

Olimpija je bila proti zasedbi Šenčurja nesporni favorit, toda odlična predstava Gorenjcev je prvake prisilila k maksimalnemu angažmaju in gledalcem v dvorani omogočila spremljanje zanimivega in napetega srečanja vse do konca.

Horvat pokazal mladcem kaj je stara šola

Pri poražencih je izstopal nekdanji član ljubljanske zasedbe, 42-letni Roman Horvat (23 točk), sicer strokovni komentator košarkarskih tekem na TV Sloveniji, zmaje pa so iz neugodnega položaja reševali Dino Murić (19 točk in 9 skokov), Temmu Rannikko (18) in Jaka Blažič (13).

Ljubljančani so sredi druge četrtine resda vodili že s 17 točkami prednosti (39:22), toda zmago so reševali v zadnjih minutah. Šenčur se je namreč ob koncu tretje četrtine prebil v vodstvo (65:70) in prvakom pretil vse do zaključka. Dve minuti pred koncem je bil rezultat 87:84, do konca tekme pa sta ekipi zmogli le še dve točki, in sicer Olimpija s črte prostih metov.

Tajfun v tednu dni še drugič boljši od Maribora

Košarkarji Tajfuna so bili še drugič v šestih dneh boljši od Maribor Messerja. Podobno kot prejšnji konec tedna v ligi Telemach je bil Tajfun tudi tokrat precej boljši tekmec. Mariborčane ni pustil blizu in na koncu zanesljivo zmagal. Pri Tajfunu se je izkazal Tadej Ferme z 14 točkami, petimi skoki in petimi podajami, za Maribor pa je Esmir Rizvić dosegel 18 točk.

Podatek, da so Mariborčani vodili le enkrat v vseh štiridesetih minutah in še to takoj na začetku, zgovorno priča o premoči Tajfuna, ki je večino dela opravil že v prvem polčasu. Prednost 33:19 ob odmoru je v nadaljevanju nadgradil do rekordne razlike 54:36 in prednost v zadnjih desetih minutah brez težav zadržal.

Pokal Spar, zaključni turnir, četrtfinale:

Union Olimpija : Šenčur Gorenjska gradbena družba 89:84 (73:73, 50:43, 23:20)
Murić 19, Rannikko 18, Blažič 13; Horvat 23, Pušič 19

Tajfun : Maribor Messer 77:62 (54:39, 33:19, 19:10)
Ferme 14, Primorac in S. Sebič 12; Rizvić 18, Marić 14

Polfinale:

Sobota ob 18.00:
Union Olimpija - Tajfun

Ob 20.30:
Krka - Helios Domžale

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.