Končno tudi dobra novica za španske športnike

Foto: Epa san mames ograja stadion
Španska vlada je napovedala postopno odpravo ukrepov za zajezitev koronavirusa.
Oglej si celoten članek

Španski poklicni športniki bodo lahko začeli treninge 4. maja, tudi nogometaši v prvi ligi, je sinoči sporočila španska vlada ob napovedi omilitve ukrepov za zajezitev pandemije novega koronavirusa. Premier Pedro Sanchez je ukinitev karantene napovedal v štirih korakih v naslednjih dveh mesecih.

V začetku maja bodo tako treninge pričeli športniki in tudi nogometaši v eni najprestižnejših lig na svetu, vendar posamično in z upoštevanjem ukrepov zdravstvene stroke.

Zadnja prvenstvena tekma v Španiji, ki je med najbolj prizadetimi na svetu zaradi novega koronavirusa, je bila odigrana 11. marca. V začetku tega meseca pa sta liga in Nogometna zveza Španije že sprejeli posebne protokole za ponovno oživitev treningov in tekmovanj, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pri tem bodo lahko v prvi fazi igralci uporabljali le prostore ekip, vanje bodo morali proti v maskah in rokavicah, na igrišču pa bo med vadbo lahko največ šest igralcev, ki bodo morali upoštevati pravila razdalje.

Foto: Epa camp nou

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.