Konec dopusta za Federerja

Foto: Žurnal24 Roger Federer se vrača na teniška igrišča. FOTO: AFP
Švicarski teniški as Roger Federer, ki si je po odprtem prvenstvu ZDA vzel nekaj tednov premora, da se je bolj vživel v vlogo novopečenega očeta dvojčic Myle Rose in Charlene Rive, se bo v ponedeljek vrnil na igrišča.
Oglej si celoten članek

Številka 1 svetovnega tenisa bo namreč zaigral pred domačimi navijači na 1,755 milijona evrov vrednem turnirju ATP v Baslu. "Že nekaj časa spet trdo treniram in za zdaj gre vse po načrtih. Počutim se zelo dobro in komaj že čakam, da bom spet zaigral. Še posebej mi je v veselje, ker bom lahko igral pred domačimi navijači," je dejal Federer.

Na slovesnem odprtju turnirja v Baslu, na katerem bo nastopila tudi slovita katalonska sopranistka Montserrat Caballe, bodo prireditelji Federerju izkazali posebno priznanje po osvojenih 15 turnirjih za veliki slam.

Federer je izpustil azijsko turnejo po sezoni, v kateri se je vrnil na vrh lestvice ATP, osvojil dva grand slama - Roland Garrios in Wimbledon - ter zaigral v septembrskem finalu OP ZDA, kjer ga je porazil Argentinec Juan Martin del Potro. Gledalci v St. Jakobshalle pa ne bodo videli morebitne "revanše", saj je del Potro zaradi poškodbe zapestja že odpovedal nastop v Baslu.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.