Šport
14 ogledov

Konec dopusta za Federerja

Roger Federer se vrača na teniška igrišča. FOTO: AFP Žurnal24 main
Švicarski teniški as Roger Federer, ki si je po odprtem prvenstvu ZDA vzel nekaj tednov premora, da se je bolj vživel v vlogo novopečenega očeta dvojčic Myle Rose in Charlene Rive, se bo v ponedeljek vrnil na igrišča.

Številka 1 svetovnega tenisa bo namreč zaigral pred domačimi navijači na 1,755 milijona evrov vrednem turnirju ATP v Baslu. "Že nekaj časa spet trdo treniram in za zdaj gre vse po načrtih. Počutim se zelo dobro in komaj že čakam, da bom spet zaigral. Še posebej mi je v veselje, ker bom lahko igral pred domačimi navijači," je dejal Federer.

Na slovesnem odprtju turnirja v Baslu, na katerem bo nastopila tudi slovita katalonska sopranistka Montserrat Caballe, bodo prireditelji Federerju izkazali posebno priznanje po osvojenih 15 turnirjih za veliki slam.

Federer je izpustil azijsko turnejo po sezoni, v kateri se je vrnil na vrh lestvice ATP, osvojil dva grand slama - Roland Garrios in Wimbledon - ter zaigral v septembrskem finalu OP ZDA, kjer ga je porazil Argentinec Juan Martin del Potro. Gledalci v St. Jakobshalle pa ne bodo videli morebitne "revanše", saj je del Potro zaradi poškodbe zapestja že odpovedal nastop v Baslu.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.