Konec naveze Luka Dončić - Igor Kokoškov

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Iz Teksasa je prišla potrditev selitve, ki se je napovedovala že nekaj časa.
Oglej si celoten članek

Bivši slovenski selektor Igor Kokoškov se iz Dallas Mavericks seli k Brooklyn Nets. Franšiza iz severovzhoda ZDA je to potrdila na svojih platformah.

Kokoškov je bil pomočnik Jasona Kidda, odslej bo enako vlogo opravljal pod vodstvom Steva Nasha. S slednjim je že sodeloval, ko je bil Kanadčan še igralec, Srb pa pomočnik pri Phoenix Suns med letoma 2008 in 2013.

Poleg Kokoškova sta se v Brooklyn preselila še dva strokovnjaka: Adam Caporn in Trevor Hendry. Poleg omenjenih so v trenerskem štabu še Jacque Vaughn, Brian Keefe, Tiago Splitter, Royal Ivey in Ryan Forehan-Kelly.

NBA Po Dragiću še drugi Slovenec z novo pogodbo

Kokoškov bo tako služboval že v osmem klubu v ligi NBA. Kruh si je služil pri Detroit Pistons, Cleveland Cavaliers, Orlando Magic, Utah Jazz, Sacramento Kings, in nazadnje Dallas Mavericks. Leta 2018 je pri Phoenix Suns postal prvi glavni trener v ligi NBA, ki ni bil rojen v ZDA.

Leta 2017 je kot selektor reprezentanco Slovenije popeljal do naslova evropskega prvaka. Takrat je bil ena gonilnih sil Luka Dončić, ki se bo zdaj moral posloviti od priljubljenega sodelavca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.