Konec poti za LeBrona, njegov met za izenačenje blokiran

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Denver Nuggets so se prvič uvrstili v finale lige NBA.
Oglej si celoten članek

Znan je prvi finalist končnice lige NBA. V velikem finalu se bodo za naslov prvaka prvič merili košarkarji Denver Nuggets, ki so s 4:0 v zmagah v finalu zahodne konference izločili 17-kratne prvake Los Angeles Lakers.

 

Denver je četrto tekmo finala zahodne konference v Crypto.com Areni v Los Angelesu dobil z izidom 113:111 ter se prvič v zgodovini franšize, ta v ligi NBA igra od leta 1976, uvrstil v finale elitnega severnoameriškega košarkarskega prvenstva.

V vrstah zlatih zrn je bil najboljši Srb Nikola Jokić. Dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA je tekmo končal s 30 točkami, potem ko so Nuggets izničili 15 točk zaostanka ob polčasu. Jokić je ob tem dodal še 14 skokov in 13 asistenc.

Prvi zvezdnik jezernikov LeBron James je sicer tekmo končal s 40 točkami, 10 skoki in devetimi asistencami, a je ostal brez zmage.

Zdelo se je, da bo James sam ohranil sezono Lakersov pri življenju, potem ko je dosegel 31 točk v veličastni predstavi v prvem polčasu, zaradi česar so domači ob polčasu vodili s 73:58.

Toda Jokić je v tretji četrtini vodil napad Nuggetsov, ki je ponovno oživel, in dosegel 13 točk, medtem ko so prvi nosilci zahodne konference ugnali Lakerse s 36:16 in uničili upanje jezernikov.

V dramatičnem finalu četrte četrtine je nato Jokić popeljal Denver do zmage. Pred koncem je imel James še zadnjo priložnost, da izenači in izsili podaljšek, a je njegov met ob pomoči Jamala Murrayja blokiral Aaron Gordon.. Prav s slednjim se je LeBron sprl med dvobojem, ločili so ju njuni soigralci.

Denver sodi v skupino 11 moštev v ligi NBA, ki še nikoli niso osvojila naslova NBA. Košarkarji iz Kolorada se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem obračuna vzhodne obale ZDA. Miami Heat vodi s 3:0 v zmagah proti Boston Celtics.

Član Denverja je slovenski košarkar Vlatko Čančar. Koprčan tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro, zaigralo je le sedem košarkarjev Denverja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.