Konec slovenskih nastopov

Foto: Epa polona hercog
Polona Hercog in Aljaž Bedene sta izpadla v prvem krogu OP Francije.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Polona Hercog je nastope na teniškem turnirju za grand slam v Parizu končala v prvem krogu. Slovensko igralko, 58. na lestvici WTA, je premagala 30. nosilka in 30 mest bolje uvrščena Rusinja Anastazija Pavljučenkova s 6:4, 7:6 (1).

Pred tokratnim dvobojem sta se igralki srečali trikrat, z dvema zmagama je bila boljša Rusinja, je pa Hercogova dobila do danes zadnji medsebojni obračun v Pekingu 2012. Hercogova je prvi niz izgubila potem, ko je hitro prišla do zaostanka, se tekmici še približala na 3:5 in potem na 4:5, a je Rusinja zmogla zadnji korak in dobila prvi niz.

Precej bolj zanimiv in izenačen je bil drugi. Hercogova se je razigrala, zadela nekaj asov (na koncu skupno štiri), začetni zaostanek z 0:2 pa potem izničila in celo sama povedla. Toda po 4:3 za najvišje postavljeno slovensko igralko na lestvici WTA se je njena tekmica spet približala in jo ujela ter nato prišla do vodstva s 5:4. Imela je tudi servis za zmago, toda Hercogova je obdržala mirne živce in ruski igralki odvzela servis za izenačenje na 5:5, potem pa na svoj servis povedla s 6:5.

Zanesljiva pa je bila nato tudi Pavljučenkova in izenačila na 6:6. V podaljšani igri pa Hercogova le ni imela pravega odgovora (1:7) in se je morala po dobrih dveh urah sprijazniti s slovesom od tekmovanja.

Hercogova je bila zadnja slovenska predstavnica v posamični konkurenci v Parizu. Danes je pred njo že izpadel Aljaž Bedene, s 6:4, 6:3 in 6:2 ga je po dveh urah in 13 minutah ugnal Pablo Cuevas iz Urugvaja; že v ponedeljek pa je Dalila Jakupovič dobila priložnost kot srečna poraženka, a je tekmovanje končala v prvem krogu. Premagala jo je Španka Georgina Garcia-Perez s 6:3, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.