Konec športne poti za Tanjo Poutiainen

Foto: EPA
Foto: EPA
Finska alpska smučarka Tanja Poutiainen bo po koncu sezone tekmovalne smuči postavila v kot.
Oglej si celoten članek

Nekdanja zmagovalka slalomskega in veleslalomskega seštevka svetovnega pokala Tanja Poutiainen je sporočila, da je odločitev o slovesu zorela dlje, a poudarila, da je vedno dala vse od sebe na tekmah. Tekmovalne vrhunce je zdaj 33-letna najboljša finska alpska smučarka doživela leta 2006 na olimpijskih igrah v Torinu, ko je bila srebrna v veleslalomu.

Srebrni kolajni pa je osvojila tudi v obeh tehničnih disciplinah na svetovnem prvenstvu v Bormiu 2005, leta 2009 v Val d'Iseru pa je bila obakrat bronasta. V bogati zbirki njenih uspehov sta tudi dva kristalna globusa za veleslalomski seštevek svetovnega pokala (2004/05 in 2008/09) ter en slalomski (2004/05). Ima pa tudi 11 posamičnih zmag v svetovnem pokalu, šest slalomskih in pet veleslalomskih. Na nedavno končanih olimpijskih igrah v Sočiju je bila 12. v slalomu in 14. v veleslalomu.

"Mislim, da sem dala smučanju vse. Odločitev ni bila lahka, sprejela sem jo že pred igrami v Sočiju, a sem jo takrat zadržala zase. Vedno sem si prizadevala, da bi bila v stiku z vrhom, nikoli se nisem predala," je na novinarski konferenci v Helsinkih dejala smučarka, ki je prve tekme na najvišji ravni odpeljala že leta 1995. V karieri so jo večkrat zmotile tudi poškodbe, med drugim je imela dvakrat zlomljeno stegnenico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.