Šport > Zimski športi
24 ogledov

Konec športne poti za Tanjo Poutiainen

Poutiainen SP svetovno prvenstvo slalom Schladming EPA
Finska alpska smučarka Tanja Poutiainen bo po koncu sezone tekmovalne smuči postavila v kot.

Nekdanja zmagovalka slalomskega in veleslalomskega seštevka svetovnega pokala Tanja Poutiainen je sporočila, da je odločitev o slovesu zorela dlje, a poudarila, da je vedno dala vse od sebe na tekmah. Tekmovalne vrhunce je zdaj 33-letna najboljša finska alpska smučarka doživela leta 2006 na olimpijskih igrah v Torinu, ko je bila srebrna v veleslalomu.

Srebrni kolajni pa je osvojila tudi v obeh tehničnih disciplinah na svetovnem prvenstvu v Bormiu 2005, leta 2009 v Val d'Iseru pa je bila obakrat bronasta. V bogati zbirki njenih uspehov sta tudi dva kristalna globusa za veleslalomski seštevek svetovnega pokala (2004/05 in 2008/09) ter en slalomski (2004/05). Ima pa tudi 11 posamičnih zmag v svetovnem pokalu, šest slalomskih in pet veleslalomskih. Na nedavno končanih olimpijskih igrah v Sočiju je bila 12. v slalomu in 14. v veleslalomu.

"Mislim, da sem dala smučanju vse. Odločitev ni bila lahka, sprejela sem jo že pred igrami v Sočiju, a sem jo takrat zadržala zase. Vedno sem si prizadevala, da bi bila v stiku z vrhom, nikoli se nisem predala," je na novinarski konferenci v Helsinkih dejala smučarka, ki je prve tekme na najvišji ravni odpeljala že leta 1995. V karieri so jo večkrat zmotile tudi poškodbe, med drugim je imela dvakrat zlomljeno stegnenico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.