Konec za Juvanovo in Zidanškovo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Juvanova nemočna proti Collinsovi, Zidanškova proti Sabalenki.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izpadla v drugem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Od 20-letne Ljubljančanke je bila boljša 26. nosilka domačinka Danielle Collins, ki je slavila s 6:4, 6:2. Dvoboj je trajal uro in 11 minut.

Juvanova je dvoboj začela zelo dobro in držala stik z izkušenejšo tekmico vse do sedme igre, ko je še vodila s 4:3. Nato pa je Collinsova zaigrala bolje in v zadnjih treh igrah skupaj oddala le tri točke.

Drugi niz je 27-letnica iz St. Petersburga na Floridi začela bolje, takoj odvzela servis Juvanovi, a se je slovenska predstavnica takoj vrnila in povedla z 2:1. Nato pa je Collinsova znova zaigrala bolje in osvojila naslednjih pet iger za zanesljivo napredovanje v tretji krog.

V njem se bo pomerila z Belorusinjo Arino Sabalenko. Druga nosilka turnirja je s 6:3 in 6:1 premagala še eno slovensko predstavnico Tamaro Zidanšek. Dvoboj je trajal manj kot uro, končan je bil po 59 minutah. Sabalanka je prevladovala v vseh elementih igre, po točkah je dvoboj dobila z 59:32. Zidanšekova je bila polfinalistka odprtega prvenstva Francije, nato se je v Wimbledonu poslovila že po uvodnem nastopu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.