Šport
66 ogledov

Konec za Juvanovo in Zidanškovo

Kaja Juvan Profimedia
Juvanova nemočna proti Collinsovi, Zidanškova proti Sabalenki.

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izpadla v drugem krogu odprtega prvenstva ZDA v New Yorku. Od 20-letne Ljubljančanke je bila boljša 26. nosilka domačinka Danielle Collins, ki je slavila s 6:4, 6:2. Dvoboj je trajal uro in 11 minut.

Juvanova je dvoboj začela zelo dobro in držala stik z izkušenejšo tekmico vse do sedme igre, ko je še vodila s 4:3. Nato pa je Collinsova zaigrala bolje in v zadnjih treh igrah skupaj oddala le tri točke.

Drugi niz je 27-letnica iz St. Petersburga na Floridi začela bolje, takoj odvzela servis Juvanovi, a se je slovenska predstavnica takoj vrnila in povedla z 2:1. Nato pa je Collinsova znova zaigrala bolje in osvojila naslednjih pet iger za zanesljivo napredovanje v tretji krog.

V njem se bo pomerila z Belorusinjo Arino Sabalenko. Druga nosilka turnirja je s 6:3 in 6:1 premagala še eno slovensko predstavnico Tamaro Zidanšek. Dvoboj je trajal manj kot uro, končan je bil po 59 minutah. Sabalanka je prevladovala v vseh elementih igre, po točkah je dvoboj dobila z 59:32. Zidanšekova je bila polfinalistka odprtega prvenstva Francije, nato se je v Wimbledonu poslovila že po uvodnem nastopu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice