Šport
184 ogledov

Najstnik odščipnil niz Đokoviću, Hercogova nemočna

polona hercog Epa
Na OP ZDA je bilo odigranih več obračunov prvega kroga.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se ni prebila v drugi krog odprtega teniškega prvenstva ZDA. Tekmovalka iz Kamnice pri Mariboru je v uvodnem dvoboju zadnjega turnirja za grand slam v sezoni morala priznati premoč 10. nosilki turnirja v New Yorku Čehinji Petri Kvitovi, ki je Slovenki oddala zgolj tri igre. Slavila je s 6:1, 6:2.

Tekmovalki sta se v prvem krogu New Yorka merili že leta 2012, v dveh nizih je bila boljša dvakratna zmagovalka Wimbledona. In takšen scenarij se je odvil tudi danes ponoči po slovenskem času.

polona hercog | Avtor: Epa Epa
Kvitova, ki se je na US Opnu najvišje prebila do četrtfinala (2015, 2017), je v prvem nizu oddala zgolj eno igro, v drugem nizu je Hercogova uspela favorizirani tekmici odščipniti dve igri. Vsega je bilo konec že po 62 minutah.

Kvitovo v drugem krogu čaka češki obračun z rojakinjo Kristyno Pliškovo, ki je uvodoma odpravila črnogorsko kvalfikantko Danko Kovinić s 6:4, 6:3.

V konkurenci posameznic sta na turnirju še Slovenki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan, ki ju obračuna drugega kroga čakata tekom današnjega dne.

Juvanovo čaka 80 mest višje postavljena Američanka Danielle Rose Collins, Zidanškova pa bo skušala pripraviti senzacijo proti drugi igralki sveta Arini Sabalenki.

novak đoković | Avtor: Epa Epa
V New Yorku je v pretekli noči na igrišče stopil tudi prvi igralec sveta Novak Đoković. Prva ovira za srbskega zvezdnika na poti do sezonskega grand slam je bil Holger Vitus Nodskov Rune, 145. igralec sveta. Danski najstnik, šteje jih komaj 18 let, se je presenetljivo dobro upiral prvemu zvezdniku karavane.

Dvoboj je trajal dve uri in 16 minut. Zgolj drugi niz skoraj eno uro. Danec je drugi niz celo dobil po podaljšani igri, nato pa mu je zmanjkalo moči. Đoković je sicer na koncu slavil s 6:1, 6:7 (5), 6:2, 6:1.

Đokovića tudi v drugem krogu čaka na papirju lahek nasprotnik, 25-letni Nizozemec Tallon Griekspoor, ki na jakostni lestvici zaseda 121. mesto. Đoković lovi rekordni 21. naslov na turnirjih za grand slam.

Griekspoor je po treh urah in 41 minutah s 3:2 v nizih odpravil šest let starejšega nemškega predstavnika, 52. igralca sveta, Jan-Lennarda Struffa.

"To ni bil moj najboljši nastop. V drugem nizu je igral dobro, ko je bilo pomembno, jaz pa v drugem nizu nisem dobro serviral. Že v tretjem nizu se je videlo, da se ni mogel veliko premikati in da se je zelo mučil, žal mi je bilo zanj. Na srečo to igrišče dobro poznam in upajmo, da bo to pomagalo tudi naprej," je Đoković dejal po uvodnem obračunu z danskim kvalifikantom.

Đoković je zmagal na osmih od zadnjih 12 turnirjev za grand slam. V tej sezoni se mu je celo nasmihal zlati grand slam, a so se mu sanje o zlati olimpijski kolajni razblinile v polfinalu olimpijskega turnirja v Tokiu. Premagal ga je Nemec Alexander Zverev.

Tudi v New Yorku je prav Zverev, ob odsotnosti Španca Rafaela Nadala, Švicarja Rogerja Federarja in lanskega šampiona US Opna Avstrijca Dominica Thiema, tisti, ki bi lahko preprečil zgodovinski dosežek Đokovića.

Olimpijski prvak Zverev, ki je na turnirju v New Yorku četrti nosilec, je v uvodnem dvoboju brez večjih težav izločil Američana Sama Querreyja s 6:4, 7:5, 6:2. To je bila že dvanajsta zaporedna zmaga za Nemca z ruskima staršema.

"Upam, da bom čez dva tedna dosegel niz 18 zmagovitih obračunov," je bil samozavesten 24-letni Zverev. "Novak lovi zgodovino. Toda mladi fantje ga bomo skušali ustaviti na tej poti. Tudi sam mu ne bom prizanašal in mu pripravljam izziv."

Naslednja ovira za Zvereva je Španec Albert Ramos-Vinolas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.