Konec za poslednja slovenska upa

Foto: Epa
Foto: Epa
Aljaž Bedene in Kaja Juvan sta se poslovila v tretjem krogu Wimbledona.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je nastope na tretjem letošnjem turnirju za grand slam v Wimbledonu sklenil v tretjem krogu. Po uri in 47 minutah igre je moral priznati premoč devetemu igralcu na svetu Italijanu Matteu Berrettiniju, ki je zmagal s 6:4, 6:4 in 6:4.

To je bil peti nastop Ljubljančana v tretjem krogu največjih turnirjev; po dvakrat je dva tekmeca premagal na Rolandu Garrosu in Wimbledonu, enkrat pa na US Opnu.

Bedene je v prvem krogu s 6:4, 6:4, 6:0 premagal Francoza Corentina Mouteta, v drugem pa s 6:1, 6:0, 6:2 Japonca Yoshihita Nishioko.

 

Slovo tudi Juvanove

Po Aljažu Bedenetu pa se je v tretjem krogu grand slam teniškega turnirja v Wimbledonu poslovila tudi Kaja Juvan. Dvajsetletna Ljubljančanka ni bila kos tri leta mlajši Američanki Coco Gauff, ki je zmagala s 6:3 in 6:3.

Foto: Profimedia Kaja Juvan

Z uvrstitvijo v tretji krog je Juvanova izenačila najboljši dosežek na turnirjih za grand slam oziroma se drugič letos po Melbournu prebila med 32 najboljših igralk.

Juvanova je v prvem krogu izločila deveto nosilko Belindo Bencic iz Švice (6:3, 6:3), v drugem pa je bila boljša od Francozinje Clare Burel (6:3, 6:4).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.