Šport
284 ogledov

Konec za poslednja slovenska upa

Aljaž Bedene Epa
Aljaž Bedene in Kaja Juvan sta se poslovila v tretjem krogu Wimbledona.

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je nastope na tretjem letošnjem turnirju za grand slam v Wimbledonu sklenil v tretjem krogu. Po uri in 47 minutah igre je moral priznati premoč devetemu igralcu na svetu Italijanu Matteu Berrettiniju, ki je zmagal s 6:4, 6:4 in 6:4.

To je bil peti nastop Ljubljančana v tretjem krogu največjih turnirjev; po dvakrat je dva tekmeca premagal na Rolandu Garrosu in Wimbledonu, enkrat pa na US Opnu.

Bedene je v prvem krogu s 6:4, 6:4, 6:0 premagal Francoza Corentina Mouteta, v drugem pa s 6:1, 6:0, 6:2 Japonca Yoshihita Nishioko.

 

Slovo tudi Juvanove

Po Aljažu Bedenetu pa se je v tretjem krogu grand slam teniškega turnirja v Wimbledonu poslovila tudi Kaja Juvan. Dvajsetletna Ljubljančanka ni bila kos tri leta mlajši Američanki Coco Gauff, ki je zmagala s 6:3 in 6:3.

Kaja Juvan | Avtor: Profimedia Profimedia

Z uvrstitvijo v tretji krog je Juvanova izenačila najboljši dosežek na turnirjih za grand slam oziroma se drugič letos po Melbournu prebila med 32 najboljših igralk.

Juvanova je v prvem krogu izločila deveto nosilko Belindo Bencic iz Švice (6:3, 6:3), v drugem pa je bila boljša od Francozinje Clare Burel (6:3, 6:4).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice