Šport
159 ogledov

Zidanškova na Otoku manj uspešna

Tamara Zidanšek Profimedia
Polfinalistka Roland Garrosa je izpadla v prvem krogu.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, polfinalistka nedavnega odprtega prvenstva Francije, se v Wimbledonu poslavlja že po uvodnem nastopu. S 7:5 in 6:4 v nizih jo je po uri in 18 minutah igre ugnala osma nosilka Čehinja Karolina Pliškova.

Zidanškova je dvoboj odlično začela in vodila s 3:0, 4:1 in 5:2, nato pa dovolila preobrat. V drugem nizu pa je Čehinja Slovenki odvzela servis v peti igri in prednosti ni več izpustila iz rok.

Organizatorjem tretjega turnirja velike četverice v sezoni sicer še naprej veliko težav povzroča dež. Večji del ponedeljkovega sporeda prvega kroga so prestavili na danes, podobo pa se je zgodilo tudi z današnjimi tekmami. Med 20 prestavljenimi obračuni v ženski konkurenci je tudi dvoboj Slovenke Kaje Juvan proti Švicarki Belindi Bencic.

 

V sredo bo poleg Juvanove na sveto travo stopil tudi Aljaž Bedene. Njegov tekmec v prvem krogu bo Francoz Corentin Moutet.

Med najvišje postavljenimi igralci in igralkami so si med drugimi danes napredovanje v drugi krog zagotovili prva nosilka Avstralka Ashleigh Barty, četrti nosilec Nemec Alexander Zverev in devetopostavljeni Argentinec Diego Schwartzman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice