Šport
2195 ogledov

Kakšen udarec za organizatorje, branilka naslova odpovedala nastop

wimbledon Epa
Halepova je zaradi poškodbe odpovedala Wimbledon.

Romunka Simona Halep je zaradi poškodbe leve stegenske mišice odpovedala nastop na teniškem grand slamu v Wimbledon, kjer bi branila naslov. Lani turnirja zaradi pandemije ni bilo, leta 2019 pa je Halepova v finalu premagala Američanko Sereno Williams.

"Z veliko žalostjo moram najaviti, da se umikam iz tekmovanja, saj se moja stegno še ni zacelilo. Dala sem vse od sebe, da bi bila pripravljena na Wimbledon, saj imam nanj res posebne spomine izpred dveh let. Bila sem navdušena in počaščena, da bi lahko stopila na ta prelepa igrišča v vlogi branilke naslova. Na žalost moje telo ni želelo sodelovati, tako da bom morala prihraniti te občutke za naslednje leto."

"Po pravici lahko povem, da sem resnično žalostna ter razburjena, da sem morala sprejeti takšno odločitev. Za seboj imam zelo težko obdobje, da pa sem morala izpustiti dva izmed največjih turnirjev, je vse skupaj zame naredilo še dosti težje v psihičnem in mentalnem smislu. Videli bomo, kaj nosi prihodnost, toda upam, da me bo cela izkušnja naredila še močnejšo kot osebo in športnico. Hvala vsem iz Wimbledona za vaše razumevanje in podporo," je ob umiku iz turnirja sporočila izjemna Romunka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Halepova, tretja igralka sveta, se je poškodovala prejšnji mesec na turnirju v Rimu in je že morala odpovedati tudi odprto prvenstvo Francije v Parizu.

Tudi Japonke Naomi Osake ne bo v Wimbledonu. Zmagovalka štirih turnirjev za veliki slam je prav tako manjkala v Parizu, iz teniške karavane se je umaknila zaradi depresije in boja s tesnobnostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.