Šport
87 ogledov

Peti igralec sveta odpovedal OI v Tokiu, Osaka razkrila, kje se namerava vrniti

Naomi Osaka Profimedia
Naomi Osaka si želi nastopiti na OI v Tokiu, katere pa bo izpustil Dominic Thiem.

Druga teniška igralka sveta in zmagovalka letošnjega odprtega prvenstva Avstralije, Japonka Naomi Osaka, iz osebnih razlogov na letošnjem Wimbledonu ne bo igrala, bo pa pripravljena na olimpijske igre v Tokiu, je v četrtek napovedal njen menedžer, so poročale tiskovne agencije.

"Naomi Osaka letos ne bo igrala v Wimbledonu, od 28. junija do 11. julija. Nekaj časa bo preživela s prijatelji in družino, a bo pripravljena na olimpijske igre in je zelo navdušena nad igranjem pred domačimi navijači," je rekel njen menedžer.

Naomi Osaka se je pred kratkim umaknila z Roland Garrosa, dan po tem, ko po zmagi v 1. krogu ni želela nastopiti na novinarski konferenci in odgovarjati na vprašanja novinarjev.

Ker ni želela opravljati medijskih obveznosti, je po prvem krogu prejela 15.000 dolarjev kazni ter svarilo, da jo bodo izključili s turnirja, če se bo še naprej ogibala medijem. Mlada teniška igralka je zato raje končala nastope na Roland Garrosu.

Povedala je, da vprašanja na novinarskih konferencah vplivajo na njeno duševno zdravje in da potrebuje odmor, da zaščiti svoje duševno zdravje.

Triindvajsetletnica je štirikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, dvakrat je zmagala na OP Avstralije (2019, 2021), dva naslova pa ima tudi z OP ZDA (2018, 2020), medtem ko v Wimbledonu še nikoli ni prišla dlje od tretjega kroga.

Tretji krog je tudi njena najvišja uvrstitev na Roland Garrosu.

 

Thiem bo izpustil olimpijski turnir v Tokiu

Po španskem asu Rafaelu Nadalu pa bo letošnji olimpijski teniški turnir v Tokiu izpustil tudi peti igralec sveta Dominic Thiem. Sedemindvajsetletni Avstrijec se želi povsem osredotočiti na turnir za veliki slam na sveti travi v Wimbledonu ter kasneje na obrambo naslova na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, svojega prvega za grand slam.

"Po pogovoru s svojo ekipo in analizi stanja sem se zelo težko odločil, da se umaknem s turnirja na olimpijskih igrah v Tokiu," je 27-letni Avstrijec zapisal na Twitterju.

dominic thiem | Avtor: Epa Epa

"Moj cilj je trdo delati v prihodnjih tednih, dati vse od sebe v Wimbledonu, nadaljevati s treningi in upam, da bom ubranil svoj naslov zmagovalca US Opna."

Thiemova forma je pod velikim vprašajem, potem ko je v prvem krogu izpadel na odprtem prvenstvu Francije, kljub temu da se je v letih 2018 in 2019 v Parizu prebil vse do finala, v katerem je nato obakrat izgubil proti Nadalu.

Thiem je zaradi strahu pred okužbo z virusom zika izpustil olimpijske igre leta 2016 v Riu. "Mlad sem in upam, da bom lahko igral za Avstrijo na olimpijskih igrah v Parizu 2024," je dodal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice