Šport
4743 ogledov

Predsedniku Francije zazvonil telefon, kar je sledilo, odmeva širom sveta

Epa
Francoski predsednik Emmanuel Macron je osvojil srca teniških navijačev.

Teniški dvoboj Rafaela Nadala in Novaka Đokovića je mogočnejši od policijske ure. To se je potrdilo sredi njunega sinočnjega polfinalnega obračuna v Parizu, ko je francoski predsednik Emmanuel Macron na pobudo organizatorjev začasno omilil odlok o prepovedi nočnega gibanja od 23. ure naprej.

novak đoković Škandal na RG Šport Šokantno vedenje Đokovića: zamahnil proti ženi in trenerju

Več kot 5000 ljubiteljev tenisa je v tretjem nizu napetega in nadvse razburljivega obračuna nervozno pogledovalo proti uri. Od 23. ure dalje v Franciji namreč velja omejitev gibanja v okviru ukrepov za zajezitev širjenje koronavirusa.

Vladni odlok je povzročil kar nekaj slabe volje na obračunu Đokovića in Italijana Matea Berrettinija, na katerem sta morala tenisača zaradi neposlušnosti gledalcev za nekaj časa celo zapustiti prizorišče.

đoković | Avtor: Epa Epa
Organizatorji Roland Garrosa na čelu s predsednikom francoske teniške zveze (FTT) Gillesom Morettonom so se v strahu pred vnovičnim uporom obrnili na francoske oblasti v upanju, da bi gledalcem dovolili ostati na tribunah stadiona Philippe Chatrier.

Na veselje vseh prisotnih so dobili zeleno luč od predsednika Macrona, kar je botrovalo huronskemu navdušenju. Po oznanilu uradnega napovedovalca sta se po tribunah razlegla petje in ples ter vzkliki veselja. "Hvala, Macron," so evforično prepevali gledalci.

Po štirih urah in 11 minutah se je napredovanja v finale veselil Đoković, ki je tako samo še eno zmago oddaljen od 19. lovorike na grand slamih. Obenem bi v primeru zmage v nedeljo postal prvi tenisač po Rodu Laverju (1969), ki bi vsaj dvakrat slavil na vsakem od štirih največjih turnirjev. Nadal je sinoči utrpel šele svoj tretji poraz v 108 dvobojih na pariškem pesku, drugega proti Đokoviću, s katerim sta se v Franciji pomerila že devetkrat (7-2).

novak đoković Veliki met Šport Đokoviću uspel najtežji podvig v tenisu: "Kot bi plezal na Everest" zidanšek Uspeh kariere Šport Zidanškova: "Zdaj res verjamem!"

Komentarjev 3
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 14:46 12.junij 2021.

    Kakor koli, gesta je bila lepa. Nekaj kar naš Janez ne bi naredil niti zmogel narediti nikoli.

  • Avatar @narhist
    @narhist 09:39 12.junij 2021.

    sta se po tribunah razlegla petje in ples ter vzkliki veselja. "Hvala, Macron," Da so bili lahko tudi po 23 uri še zunaj? Noro, kam smo prišli.