Šport
1426 ogledov

Zidanškova: "Zdaj res verjamem!"

zidanšek Epa
Najboljša slovenska teniška igralka je strnila vtise po največjem uspehu v njeni karieri.

Triindvajsetletna Tamara Zidanšek, ki se je tenisu zapisala šele pri 14 letih, se je kot prva Slovenka po Mimi Jaušovec prebila v polfinale katerega od turnirjev velike četverice, vendar je tam tudi obstala. 

Tamara Zidanšek Roland Garros OP Francije Šport Konec slovenske pravljice v Parizu

"Za mano je dobra tekma. Znašla sem se v novem položaju. Seveda je bilo tudi nekaj nervoze. Kdo pa ne bi bil malce napet v tem delu turnirja. V obeh nizih sem imela priložnosti, a jih nisem izkoristila kot v prejšnjih dvobojih. Vendar sem se borila do konca. Zadovoljna sem s tem, kako sem stala na igrišču," je po porazu v polfinalu OP Francije proti Anastaziji Pavljučenkovi povedala Tamara Zidanšek.

"Na tem turnirju sem spoznala, da se lahko kosam z najboljšimi igralkami na svetu. To bom zdaj skušala izkoristiti v prihodnosti, novi turnirji in nove priložnosti bodo kmalu na vrsti. Na tem turnirju se nisem počutila nič drugače, kot sem se na igrišču pred desetimi leti. Stvari se počasi sestavljajo na svoje mesto. Kar smo delali v preteklosti, se zdaj obrestuje. Pridobila sem na samozavesti in kot sem rekla, zdaj res verjamem, da lahko vsako tekmo igram na takšni ravni," je dodala Konjičanka.

novak đoković Škandal na RG Šport Šokantno vedenje Đokovića: zamahnil proti ženi in trenerju

zidanšek | Avtor: Epa Epa

 

Komentarjev 1
  • JZekspert 22:02 10.junij 2021.

    Čestitke Tamara, maš to!! Veliko uspeha še naprej v karieri, da se seveda še malo popravit servis in backhand, toda glava je prava, bori se dalje, zdaj bo kmalu Wimbledon, to je nova priložnost!!