Šport
216 ogledov

Đoković igral pozno v noč, Nadal izgubil niz

Novak Đoković OP Francije Epa
Na pariškem grand slamu so znani vsi štirje polfinalisti.

Novak Đoković je postal zadnji polfinalist teniškega odprtega prvenstva Francije. Srb, številka ena moškega tenisa, je v četrtfinalu s 6:3, 6:2, 6:7 (5) in 7:5 premagal Italijana Mattea Berrettinija. 

Za svoj 40. polfinalni nastop na grand slamih je Đoković po štirih nizih premagal 25-letnega Italijana. V prvem nizu je Srbu edini odvzem servisa uspel v četrti igri, kar je zadoščalo za zmago s 6:3. Na začetku drugega niza sta oba igralca osvojila po dve igri, nato pa je do konca niza igre osvajal samo še 34-letni Đoković, ki je drugi niz dobil po 37 minutah igre.

Vendar pa se Berrettini, deveti igralec sveta, ni predal in je tudi s pomočjo glasnih navijačev dobil tretji niz po podaljšani igri, potem ko sta oba igralca skozi celoten niz zanesljivo osvajala igre na svoj servis. Oba sta z dobrimi potezami nadaljevala tudi v četrtem setu, ki je bil pri izidu 3:2 za Srba prekinjen, da so organizatorji izpraznili stadion pred pričetkom policijske ure, ki po novem v Franciji velja od 23. ure naprej.

V četrtem nizu sta igralca dobivala igre na svoj servis, v odločilni 12. pa se je zalomilo Italijanu, Đoković je unovčil tretjo zaključno žogico za še drugo zmago v drugem medsebojnem obračunu z Berrettinijem.

V polfinalu se bo Đoković, 18-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, pomeril z Rafaelom Nadalom. Španec in Srb sta se v Parizu pomerila osemkrat, od tega je Španec, ki ima 20 zmag s turnirjev velike četverice, slavil sedemkrat.

Đoković, ki je na pariškem pesku zmagal leta 2016, bi ob morebitni končni zmagi postal šele tretji teniški igralec v zgodovini, ki bi vse štiri najprestižnejše turnirje osvojil dvakrat.

Tamara Zidanšek Novak Đoković Video Šport To je po epski zmagi Slovenke storil Đoković

Že v torek sta si polfinale v moški konkurenci zagotovila Nemec Alexander Zverev in Grk Stefanos Cicipas.

Rafael Nadal OP Francije | Avtor: Epa Epa

Rafael Nadal si je priigral še 14. polfinalni nastop na odprtem teniškem prvenstvu Francije. Španec je bil v četrtfinalu s 6:3, 4:6, 6:4, 6:0 boljši od Argentinca Diega Schwartzmana. Nadal lovi že 14. končno zmago na Rolandu Garrosu in skupno 21. grand slam.

V četrtfinalnem obračunu se je v uvodu deseti igralec sveta Schwartzman dobro kosal s Špancem in mu že v prvem nizu enkrat odvzel servis, a je sam izgubil dve igri na svoj servis in prvi niz izgubil s 3:6. V drugem nizu pa je dvakrat zlomil servis 35-letnega nasprotnika in ga dobil s 6:4. S tem se je končal niz 36 zaporednih osvojenih nizov Nadala na Rolandu Garrosu, ki se je začel leta 2019.

V tretjem nizu je bil Švicar do devete igre še konkurenčen Špancu, potem pa je Nadal izkoristil drugo priložnost za odvzem servisa Schwartzmanu, kar je nato potrdil z zanesljivo igro na svoj servis (6:4). Četrti niz je bil za Majorčana samo še formalnost, v pol ure ga je dobil s 6:0, s čimer je prišel do 105. zmage na pariškem pesku ob zgolj dveh porazih.

"Diego je odličen igralec, vedno je težko igrati proti njemu. Neverjetno je, da bom znova igral v polfinalu. Zame je vedno čustveno igrati v Parizu. To je zame najpomembnejši turnir in zelo sem vesel te težke zmage. Drugi niz sem začel slabo, a sem se vrnil in zaigral agresivneje," je takoj po dvoboju, ki je trajal dve uri in 48 minut, dejal Nadal.

Maria Sakkari Iga Swiatek OP Francije OP Francije Šport Zidanškova spoznala potencialni finalni tekmici
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice