Šport
2196 ogledov

Velika slovenska junakinja: "Nisem še dobro dojela, kaj se je zgodilo ..."

Tamara Zidanšek Epa
Tamara Zidanšek po zgodovinskem uspehu v četrtfinale OP Francije!

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je po zmagi s 7:6 (4) in 6:1 proti Romunki Sorani Cirstea postala prva četrtfinalistka odprtega prvenstva Francije in obenem prva četrtfinalistka v posamični kategoriji enega največjih turnirjev v samostojni Sloveniji.

"Mentalno sem ostala zbrana. Mislim, da je bilo ključno, da se ubranila zaključno žogo, nato odlično odigrala še eno. Takrat se je tehtnica obrnila na mojo stran. Po tem sem začela boljše igrat. Začela sem zadevati, več sem si upala," je Zidanškova za ključni moment ocenila ubranitev zaključne žogice v prvem nizu.

Tamara Zidanšek Roland Garros OP Francije Šport Prva po osamosvojitvi: Zidanškova do uspeha kariere!

Z uvrstitvijo v četrtfinale turnirja za grand slam je Zidanškova dosegla največji uspeh kariere in poskrbela tudi za največji teniški uspeh v samostojni Sloveniji med posameznicami.

"Kaj se je zgodilo, še nisem dobro dojela. Poskušam slediti svojim dobrim občutkom in mi dobro uspeva. Pred turnirjem sem vedela, da sem dobro pripravljena, da sem sposobna priti visoko, o tem kam, pa nisem razmišljala. Želje so velike, zaenkrat mi uspevajo," je zadovoljna s svojim počutjem Konjičanka.

Tamara Zidanšek | Avtor: Epa Epa

Po Mimi Jaušovec in Katarini Srebotnik je postala šele tretja Slovenka, ki se ji je uspelo prebiti v četrti krog enega od turnirjev za grand slam. Dlje od osmine finala pa je pred njo prišla samo Mima Jauševec, ki je leta 1977 kot edina Slovenka do zdaj osvojila grand slam in to ravno na pariškem pesku.

Zidanškova, ki se je v osmino finala prebila kot najnižje postavljena igralka, je v prvem krogu izločila šesto nosilko Kanadčanko Bianco Andreescu, kar je bila njena prva zmaga nad eno od igralk iz najboljše deseterice. V drugem krogu je bila uspešnejša od Američanke Madison Brengle, v tretjem krogu pa od Čehinje Katerine Siniakove.

Tamara Zidanšek | Avtor: Epa Epa

V četrtfinalu Roland Garrosa pa se bo pomerila s Španko Paulo Badosa, ki je v osmini finala premagala Čehinjo Marketo Vondrouševo, katera je pred tem v tretjem krogu izločila Polono Hercog.

"Danes se bom poskušala dobro spočiti, jutri pa se začnejo priprave na tekmo. Ne bi ničesar napovedovala, vem le to, da me čaka še ena zelo dobra in zahtevna tekma. Doslej sem enkrat igrala z Badoso, a že dolgo od tega. Lahko rečem, da ne poznam njene igre, čeprav smo skoraj vrstnice. Vem pa, da je dobra, če je prišla do sem," je dejala Zidanškova, ki se je v otroštvu odločila za tenis, čeprav je najprej trenirala deskanje na snegu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice