Šport
1493 ogledov

Rusinji po filmski aretaciji grozi deset let zapora

sizikova Instagram
Rusko teniško igralko so dan po aretaciji izpustili iz pridržanja.

Rusko specialistko za igro dvojic Jano Sizikovo so v četrtek aretirali na prizorišču drugega grand slama sezone za OP Francije v Parizu.

Osumljena je prirejanja izidov na lanskem Roland Garrosu, kjer sta s soigralko Madison Brengle izgubili v prvem kolu proti Romunkama Cristini-Andrei Mitu in Patricii Marii Tig

Sum preiskovalcev so vzbudila visoka vplačila na izgubljeno peto igro drugega niza, v kateri je Sizikova storila dve dvojni napaki.

Aretacija je bila izvedena v sklopu preiskave, ki zaradi suma športne korupcije in organizirane prevare poteka že od lanskega oktobra.

tenis žogica roland garros Škandal Šport Policija v Parizu aretirala teniško igralko

Sizikovo so policisti aretirali, ko je po porazu v prvem krogu v navezi z Jekaterino Aleksandrovo zapuščala masažne prostore. Po manj kot 24 urah so jo izpustili na prostost, ne da bi proti njej vložili uradno obtožnico. Preiskava je sicer še vedno v teku.

Teniška igralka vse obtožbe o prirejaju odločno zanika. Po besedah odvetnika je njegova klientka "šokirana" in "ogorčena". "Jana Sizikova zavrača vse obtožbe, ki blatijo njen ugled," je za rusko tiskovno agencijo Tass povedal odvetnik Frederic Belo in dodal, da bodo vložili pritožbo zaradi klevetanja.

Sizikova se trenutno še vedno nahaja v Franciji, saj niti odvetnik ni povsem prepričan, ali sme zapustiti državo. "Obtožena je športne korupcije, za kar je zagrožena petletna zaporna kazen in 500.000 evrov kazni. Za povrhu je osumljena še prevare kot članica organizirane kriminalne združbe. Tudi za to ji grozi petletna zaporna kazen in 300.000 evrov kazni," je pojasil Belo.

Sizikova je trenutno uvrščena na 101. mesto letvice WTA v konkurenci dvojic. V karieri je z denarnimi nagradami doslej zaslužila dobrih 200.000 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.