Šport
489 ogledov

Policija v Parizu aretirala teniško igralko

Jana Sizikova Profimedia
Šestindvajseteletnico so aretirali zaradi sumljive igre.

Ruska teniška igralka Jana Sizikova je bila po svojem dvoboju v igri parov v četrtek aretirana v Parizu in se nahaja v priporu. Novico o aretaciji 101. igralke z lestvice WTA v igri parov je najprej objavil Reuters, pri agenciji France Presse pa so navedli vir iz francoske policije, ki jim je povedal, da je Rusinja priprta zaradi sumljivega dvoboja na lanskem Roland Garrosu.

Priprtje je potrdila tudi francoska teniška zveza FFT, aretacijo pa je bila izvršena v sklopu preiskave, ki je bila po poročanju Le Parisiena uvedena že 1. oktobra zaradi 'športne korupcije' in 'organizirane prevare'.

Na lanskem dvoboju, ko je Sizikova s soigralko Jekaterino Aleksandrovo izgubila v prvem kolu proti Romunkama Cristini-Andrei Mitu in Patricii Marii Tig, je bil organizatorjem sumljiva peta igra drugega niza. Takrat je Sizikova storila dve dvojni napaki. Sledila je preiskava, ki se je zdaj zaključila s priprtjem. Policija je preiskala njeno sobo v hotelu. Sprva osebje hotela policistov sicer ni želelo spustiti v sobo, saj naj bi kršili pravico do zasebnosti, a je na koncu moralo popustiti.

Šamil Tarpiščev, predsednik ruske teniške zveze, je domačim medijem povedal, da je bil obveščen o aretaciji, a mu podrobnosti niso znane. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice