Šport
154 ogledov

Slovenec povzročil razočaranje pri domačih navijačih

Aljaž Bedene Epa
Aljaž Bedene uspešno čez prvi krog v Parizu.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je po štirih nizih ter treh urah in pol igre prebil v 2. krog odprtega teniškega prvenstva Francije. Na pesku Roland Garrosa je v uvodnem krogu izločil domačina Adriana Mannarina.

 

Slovenec je prvi niz dobil s 7:5, drugega potem izgubil s 3:6, v tretjem znova slavil s 7:5, v zadnjem nizu pa je tako kot v tretjem nasprotniku dvakrat odvzel servis za zmago s 6:2 in prišel do skupne zmage s 3:1 v nizih. Bedene, 56. igralec sveta, je na dvoboju dosegel več asov (15:8), izkazal pa se je tudi s 56 doseženimi "winnerji".

V drugem krogu se bo 31-letnik pomeril z zmagovalcem dvoboja med Argentincem Diegom Schwartzmanon in Tajvancem Yen-Hsun Lujem.

V ponedeljek sta si v ženski konkurenci nastop v 2. krogu zagotovili tudi Polona Hercog in Tamara Zidanšek, medtem ko je bila Kaja Juvan neuspešna.

Naomi Osaka OP Francije Šport Po kazni neverjeten odgovor zvezdnice Tamara Zidanšek Roland Garros OP Francije Šport Fantastično: dvojen slovenski šok v Parizu!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.