Šport
173 ogledov

Slovenski uspehi se nadaljujejo

Polona Hercog Epa
Po Tamari Zidanšek je v tretji krog Roland Garrosa napredovala še Polona Hercog.

Slovenska teniška igralka Polona Hercog se je prebila v tretji krog odprtega prvenstva Francije v Parizu. Tridesetletna Mariborčanka je v drugem krogu po uri in 40 minutah premagala Francozinjo Caroline Garcia s 7:5 in 6:4, v tretjem pa jo zdaj čaka obračun s Čehinjo Marketo Vondroušovo, ki je 20. nosilka turnirja. V uvodnem krogu letošnjega turnirja je bila boljša od Nizozemke Kiki Bertens, 16. nosilke Rolanda Garrosa.

Mariborčanka je tokrat v prvem nizu že v tretji igri odvzela začetni udarec tri leta mlajši Francozinji, a ji je ta "vrnila udarec" v šesti igri. V nadaljevanju se je odvijal ogorčen boj za vsako žogico, v enajsti igri pa je Hercogova znova odvzela servis svoji tekmici, v naslednji igri pa izkoristila svojo prvo zaključno žogo in po 57 minutah prvi niz dobila s 7:5.

V drugem je kazalo na gladko zmago Slovenke, ki je Francozinjo zasenčila v vseh elementih igre in povedla s 5:1. A Francozinja se ni predala, na krilih navijačev je znižala na 4:5. V deseti igri se je Hercogova zbrala in izkoristila že svojo prvo zaključno žogo za končno zmago s 7:5 in 6:4 ter se tretjič prebila v tretji krog OP Francije.

Leta 2010 jo je v tretjem krogu zaustavila Italijanka Flavia Pennetta, devet let kasneje pa Američanka Sloane Stephens.

Petra Kvitova Roland Garros Šport Zmagovalka grand slam turnirjev zaradi bizarne poškodbe ob nastop

"Večino dvoboja sem igrala dobro, vseskozi sem bila agresivna in pripravljena na njen tempo igre. Garcia se na trenutke ni dobro znašla in ni natančno vedela kako igrati. Sama sem se vseskozi držala taktike, večji del dvoboja tudi dobro servirala, izjema je le končnica drugega niza, ko mi je odstotek začetnega udarca malce padel. Francozinja je na krilih gledalcev uprizorila napad, ki pa sem ga ubranila. Pripravljena sem bila na te težke trenutke, v odločilnih trenutkih pa sem znova prevzela pobudo," je po zmagi dejala Hercogova.

Poleg Hercogove se je v tretji krog prebila tudi 23-letna Tamara Zidanšek, ki je bila danes boljša od osem let starejše Američanke Madison Brengle s 6:4 in 6:1. V naslednjem krogu jo čaka Čehinja Katerina Siniakova, ki je danes ugnala Rusinjo Veroniko Kudermetovo s 7:6 (5), 5:7 in 7:5.

Konjičanka je sijajno odprla dvoboj in povedla s 5:0, nato pa izkušeni tekmici dovolila, da je znižala na 4:5. V deseti igri je Zidanškova znova prevzela pobudo na igrišču in na servis tekmice dobila vse štiri točke za vodstvo v nizih z 1:0.

tamara zidanšek | Avtor: Profimedia Profimedia

Drugi niz je bil preslikava prvega, Slovenka je vnovič povedla s 5:0, za razliko od prvega niza pa tokrat ni popustila. Američanki je prepustila le eno igro, po uri in petih minutah pa dosegla svoj največji uspeh na turnirjih za grand slam.

"Danes je bila na drugi strani mreže igralka z drugačnim različnim slogom igre kot v prvem krogu, tudi priprava na dvoboj je bila povsem različna kot proti Kanadčanki Bianci Andreescu. A najbolj pomembno je, da sem na igrišču dobro delovala, čeravno sem se prvič prebila v drugi krog turnirja za grand slam. Na igrišču sem bila odločna in samozavestna ter prepričana v svojo zmago, ki sem jo tudi dosegla," je bila po zmagoslavju vesela Zidanškova.

Zidanškova se je v popoldanskih urah nato še skupaj z Arantxo Rus prebila v drugi krog v dvojicah. Slovensko-nizozemska naveza je po uri in 18 minutah dolgem dvoboju na kolena položila švedsko kombinacijo Rebecca Peterson/Cornelia Lister s 6:3 in 6:0, v naslednjem krogu pa čaka zmagovalka dvoboja med slovensko-hrvaško navezo Andreja Klepač/Darija Jurak in ameriško Madison Brengle/Danielle Collins.

tamara zidanšek OP Francije Šport Zidanškova do dosežka kariere na grand slamih

V četrtek bo na igrišče stopil tudi Aljaž Bedene. Ljubljančan je v prvem krogu premagal Francoza Adriana Mannarina s 7:5, 3:6, 7:5 in 6:2, v drugem pa se bo pomeril z desetopostavljeniz Argentincem Diegom Schwartzmanom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice