Šport
268 ogledov

Izjemen uspeh Slovenke, že med 16 najboljših

Tamara Zidanšek Profimedia
Nova zmaga Tamare Zidanšek, Polona Hercog je bila poražena.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je uspešno prebila tudi skozi 3. krog odprtega teniškega prvenstva Francije v Parizu. Po preobratu je po skoraj dveh urah igre ugnala Čehinjo Katerino Siniakovo z 0:6, 7:6 (5) in 6:2. V naslednjem krogu bo igrala z boljšo iz dvoboja med Romunko Sorano-Mihaelo Cristeo in Kazahstanko Darjo Kasatkino.

Dvoboj je postregel s sijajnim uvodom Čehinje, ki je v prvem nizu Zidanškovi prepustila vsega šest točk. V nadaljevanju pa je Slovenka povedla z 2:0 in 3:1, a dopustila izenačenje in tekmici dala še nekaj priložnosti za odvzem servisa, na koncu pa je odločila podaljšana igra.

V tretjem nizu se je Zidanškova predstavila suvereno. Povedla je z 2:0 in 5:2 ter izkoristila prvo zaključno žogico za največji uspeh na grand slamih doslej.

tenis žogica roland garros Škandal Šport Policija v Parizu aretirala teniško igralko

"Na koncu ni pomembno, kako se zmaga, samo da se. Trenerja nisem videla dva dni, nista mi povedala taktike in posledica je bil prvi set. Hec, hec. (smeh, op. STA)," se je uvodoma na novinarski konferenci pošalila 23-letnica.

"S Čehinjo sem igrala že trikrat. Enkrat dolgo nazaj in dvakrat v zadnjih letih. Vedela sem, kaj moram narediti. Nisem se počutila tako slabo na začetku, a nikakor nisem mogla prebiti ledu. Ko mi je to uspelo, sem se v drugem setu počutila bolje, tudi bolje sem zadevala žogice. Ko sem dobila podaljšano igro drugega niza, pa sem se na igrišču potem v tretjem nizu počutila še bolje," se je na zmago v 3. krogu pariškega turnirja spomnila Zidanškova, ki je postala prva Slovenka po letu 2008 s prebojem v osmino finala turnirja za grand slam. Takrat je to v New Yorku uspelo Katarini Srebotnik.

Kaj pa Zidanškova poreče na svoj uspeh? "Zelo mi je všeč z vidika tenisa za Slovenijo in mlajše igralce, da vidijo, da je to mogoče. Sama sem odraščala s Katarino Srebotnik, Andrejo Klepač in Polono Hercog, ki ima tudi danes lepo priložnost, da pride v 4. krog, kar bi bilo res lepo za Slovenijo."

Slovo Hercogove

Polona Hercog se je kasneje v popoldanskih urah v 3. krogu pomerila z Marketo Vandroušovo. Slednja, sicer finalistka na pariškem pesku leta 2019, je zmagala s 6:3 in 6:3. Čehinja, 20. nosilka, je bila boljša skozi celoten dvoboj, kar kaže tudi razmerje neizsiljenih napak. Hercogova jih je naredila 35, Vondroušova 14.

Na začetku obračuna sta obe igralki dobili prvi dve igri na svoj servis, potem pa je Vondroušova Mariborčanki odvzela servis v peti in nato še v deveti igri za zmago s 6:3.

Polona Hercog | Avtor: Epa Epa

Na začetku drugega niza je 21-letna Čehinja takoj povedla z 2:0 in potem to prednost zadržala do konca ter tudi drugi niz osvojila s 6:3. V sedmi igri je imela Slovenka sicer tri priložnosti za odvzem servisa nasprotnici in vrnitev v igro, a ji to ni uspelo. Dve priložnosti za odvzem servisa je imela tudi v deveti igri, a je tudi ti Vondroušova ubranila ter potem sama izkoristila tretjo žogico za zmago in potrditev uvrstitve v osmino finala.

"Nisem se najbolje znašla s pogoji. Zdi se mi, da sem dobro začela in bila agresivna. Ona je igralka, s katero je treba včasih narediti točko šestkrat in ne enkrat. Manjkala mi je prilagoditev, da je šlo počasneje kot v dvoboju z Garcio (Caroline Garcio v 2. krogu, op. STA), tu je žoga potovala drugače. Nisem prihaja dovolj odločno k žogi, manjkali so prehodi naprej, zato so mi zmanjkali zaključni udarci. Slabo sem se prilagodila dvoboju," je potek obračuna na novinarski konferenci komentirala Hercogova

Tridesetletna Mariborčanka je tako končala nastope med posameznicami, jo pa v soboto v paru z Japonko Misaki Doi čaka še dvoboj 2. kroga med ženskimi dvojicami. Tam se bo slovensko-japonska naveza udarila s tajvansko Hao-Ching Chan/Latisha Chan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice