Šport
4825 ogledov

Pravljica se nadaljuje! Zidanškova po epskem boju v polfinalu Roland Garrosa!

Tamara Zidanšek Epa
Slovenka Tamara Zidanšek se je uvrstila v polfinale teniškega OP Francije.

Tamara Zidanšek si je v svojem premiernem četrtfinalnem nastopu na katerem izmed slovitih turnirjev za grand slam po pravem epskem skorajda dve uri in pol trajajočem dvoboju z zmago z 2:1 (7:5, 4:6, 8:6) proti 33. nosilki Pauli Badosa zagotovila polfinale Roland Garrosa.

Sam uvod dvoboja je sicer pripradel Španki, ki je povedla s 3:0 ob enem odvzemu servisa, a ji je Zidanškova vrnila z enako mero ter izenačila na 3. Obe igralki nato nista mogli zadržati svojega servisa, za ključnega pa sta se izkazali 11. in 12. igra, ko je najprej Zidanškova uspela dobiti igro na svoj servis, nato pa je izkoristila drugo set žogico na servis nasprotnice za slavje po 53 minutah igre s 7:5.

Tamara Zidanšek | Avtor: Epa Epa

Svojo odlično igro iz prvega niza je Slovenka uspela prenesti tudi v začetek drugega, kjer je v četrti igri celo uspela odvzeti servis nasprotnici ter povesti s 3:1. Sledila sta "brejka" na vsaki strani, tako da je Zidanškova vodila že s 4:2 in bila oddaljena le še dve igri od polfinala. Nato pa so sledile črne minute... Španka je dobila kar šest iger zapored, kar je bilo dovolj za dobljeni drugi niz ter vodstvo v tretjem z 2:0.

Zidanškova se je nato uspela prebuditi, tako da je dobila naslednje tri igre, od tega eno na servis nasprotnice. Obe igralki sta bili nato zelo zanesljivi na svojem servisu, prva pa se je v težavah znašla Zidanškova, ki je morala v 13. igri ob rezultatu 6:6 rešiti kar tri (nepovezane) priložnosti za odvzem servisa. Zidanškova je na koncu vendarle dobila maratonsko igro, že v naslednji pa si je sama priigrala dve žogici za odvzem servisa, ki sta bili hkrati tudi zaključni žogici za dvoboj. Izkoristila je drugo, s katero je poskrbela za nov mejnik slovenskega tenisa. Razmerje v točkah je bilo sicer 114:111 za slovensko igralko.

Tamara Zidanšek | Avtor: Epa Epa

"Sem zelo, zelo vesela. Hvala vsem, ki so me prišli vzpodbujat, hvala moji ekipi in vsem, ki so me gledali doma. Sem resnično presrečna," je bila po uspehu kariere navdušena 23-letna Konjičanka.

"Vedela sem, da bo težek dvoboj. V drugem nizu sem vodila že s 4:2, a se je vrnila. V tretjem nizu sem nato spet prišla do dobrega občutka in zmagala," je potek dvoboja opisala Slovenka, ki je še dodala, da je zdaj najpomembneje, da se pred svojim naslednjim dvobojem nekoliko spočije, a si bo vseeno vzela čas, da si ogleda nekaj točk dvoboja, ki bo izluščil njeno nasprotnico v polfinalu.

Velika slovenska junakinja je s svojo zmago nad Španko postala sicer sploh prva letošnja polfinalistka Roland Garrosa, v naslednjem krogu pa se bo pomerila z zmagovalko dvoboja med Kazahstanko Jeleno Ribakino in Rusinjo Anastazijo Pavljučenkovo.

Tamara Zidanšek | Avtor: Epa Epa

Na poti do polfinala je Zidanškova po vrsti premagala šesto nosilko Kanadčanko Bianco Andreescu, Američanko Madison Brengle, Čehinjo Katerino Siniakovo in Romunko Sorano Cirstea.

Zidanškova je po Mimi Jaušovec in Katarini Srebotnik postala šele tretja Slovenka, ki se ji je sploh uspelo prebiti v četrti krog enega od turnirjev za grand slam. Dlje od osmine finala pa je pred njo prišla le Mima Jaušovec, ki je leta 1977 kot edina Slovenka do zdaj osvojila grand slam in to prav na pariškem pesku. Poleg tega je Mima Jaušovec igrala vsaj v četrtfinalu tudi na vseh drugih turnirjih velike četverice.

Komentarjev 3
  • PaPajapopi 17:26 08.junij 2021.

    Bravo Tamara. Tako naprej. Upajmo še višje.

  • Donald_Cullinan 16:43 08.junij 2021.

    S prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (168 do 250 USD / uro). Prvi mesec sem prejel ček za 24568 ameriških dolarjev. To spletno delo je preprosto in razumljivo, Pojdite na spodnje spletno mesto in začnite ......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑭𝒂𝒔𝒕𝑪𝒂𝒔𝒉7.𝐜𝐨𝐦

  • Ender3 16:30 08.junij 2021.

    Priklon Tamari, naj se ti pravljica nadaljuje, v ponos sveh nas 🙅🙋✌

Sorodne novice