Šport
3677 ogledov

Zato so po dvoboju vsi govorili o trenerju Zidanškove

Print Screen
Tamara Zidanšek v Parizu piše novo pravljico slovenskega športa.

Teniška igralka Tamara Zidanšek (85. na lestvici WTA) se je kot prva Slovenka v samostojni državi uvrstila v polfinale katerega od štirih največjih teniških turnirjev. Triindvajsetletnica iz Slovenskih Konjic je v četrtfinalu OP Francije po hudem boju s 7:5, 4:6 in 8:6 premagala Španko Paulo Badosa.

Tamara Zidanšek Teniška poslastica Šport Pravljica se nadaljuje! Zidanškova po epskem boju v polfinalu Roland Garrosa!

navijači zidanešk | Avtor: Epa Epa

Dveinpolurni maratonski obračun Zidanškove in Badose, v katerem je bila pobuda zdaj na eni, zdaj na drugi strani igrišča, so zelo čustveno doživljali tudi člani slovenske ekipe, kar še posebej velja za strokovnjaka za psihološko pripravljenost Mateja Luženika. Prav njegova reakcija v ključnem delu tretjega niza je po dvoboju postala prava spletna senzacija.

Tamara Zidanšek Slovenska junakinja Šport Zidanškova blestela tudi na tiskovni konferenci: "Slovenija je mala, a ..."

Luženik, ki svojo varovanko spodbuja v družbi trenerja Marjana Čuka, je nervozno spremljal nemalokrat usodno deveto igro odločilnega niza, ko je Zidanškova na drugi začetni udarec dosegla svoj prvi as na dvoboju in povedla s 30:0. "Od kje pa se je to vzelo?" sta presenečeno vzkliknila komentatorja prenosa na Eurosportu.

Mentalnemu trenerju se je ob tem tako oddahnilo, da se je pokrižal in se zahvalil bogu. Posnetek posrečene reakcije je nemudoma postal eden od najzabavnejših prizorov letošnjega Roland Garrosa.

Zidanškova se bo v polfinalu pomerila s šest let starejšo Anastazijo Pavljučenkovo iz Rusije. Z uvrstitvijo med najboljše štiri teniške igralke si je zagotovila najmanj 375.000 evrov denarne nagrada. Nastop v finalu je vreden 750 tisočakov.

Edina Slovenka z zmago na grand slamih je še vedno Mima Jaušovec, ki je leta 1977 tedaj še pod jugoslovansko zastavo osvojila prav OP Francije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.