Šport
47989 ogledov

Šokantno vedenje Đokovića: zamahnil proti ženi in trenerju

novak đoković Epa
Najboljši tenisač na svetu Novak Đoković ima resne težave z obvladovanjem jeze.

Novak Đoković je v četrtfinalu OP Francije po hudem boju na osrednjem stadionu Philippe Chatrier premagal Italijana Mattea Berretinija s 6:3, 6:2, 6:7 (5) in 7:5 in si priigral svoj 11. polfinale na Roland Garrosu.

Zaključek obračuna so zaznamovali čustveni izbruhi prvega igralca sveta, ki se je zaradi svojega početja spet znašel na udaru uporabnikov družbenih omrežij.

Potem ko je Berrettini pri zaostanku s *5:6 v četrtem nizu ubranil zaključno žogico, je začel Đoković besno kričati v smeri njegove lože, v kateri sta med drugim sedela njegova žena Jelena in dolgoletni trener Marian Vajda.  Srb je nato grozeče zamahnil z loparjem, kot da ga želi vreči naravnost v člane ekipe, in jezno brcnil oglasni pano.

 | Avtor: Epa Epa

Nekaj trenutkov kasneje je dvoboj dobil, nato pa uprizoril šov, kakršnega redko vidimo tudi po zmagoslavjih na največjih turnirjih. "Idemo bre," je besno kričal na ves glas, s pogledom uperjenim v ekipo. Potem ko sta si z Italijanom segla v roke, je sledila nova doza preklinjanja in nečloveškega vpitja. Nekateri člani ekipe so ga ob tem spodbujali, medtem ko je šlo njegovi soprogi že malo na smeh. Komentatorja na Eurosportu sta se strinjala, da česa takšnega v življenju še nista videla.

novak đoković | Avtor: Epa Epa
"V tem dvoboju smo videli vse. Padce, občinstvo, premor. Bilo je zelo napeto. Ves čas sem čutil veliko napetost," je po zmagi dejal prvi igralec sveta. "Z reakcijo ob koncu sem sprostil vso napetost, ki se je v meni kopičila celo tekmo," je dodal.

Đoković in Berrettini sta večji del dvoboja odigrala pred približno 5000 gledalci, končala pa pred praznimi tribunami, saj so morali zaradi policijske ure (23h) vsi zapustiti prizorišče. Nekateri obiskovalci so se temu uprli, zato sta tenisača ob 22.55 spakirala torbe in ostala v garderobi, dokler niso bile tribune povsem izpraznjene. Po 20 minutah se je dvoboj lahko nadaljeval.

Đoković se bo za preboj v finale pomeril z Rafaelom Nadalom, branilcem naslova in 13-kratnim zmagovalcem turnirja. To bo že njun 58. medsebojni obračun, tesno z 29:28 pa vodi srbski tenisač.

(prevrtite na 3:20)

Komentarjev 9
  • 5aa93f84874a2d1c45173779b302eaec9123c75c 20:11 10.junij 2021.

    Da bi imeli v Sloveniji dobitnika trenutno 18 turnirjev za Grand Slam.... .Bi bile vse njegove poteze simpatične,polne vragolij, pa bi novinarji šli od soseda do soseda,pa bi bil najboljši tenisač vseh časov v skoraj vseh pogledih,pa bi imel smisel ...prikaži več za humor,pa bi bilo posrečeno... .

  • jakec1575 19:23 10.junij 2021.

    Uporaba hormonov. Vidno iz letala. Tako radikalne spremembe v obnasanju so lahko posledica le uporabe hormonov.

  • Avatar NX11
    NX11 19:06 10.junij 2021.

    Komentatorja iz Eurosporta očitno slabo poznata Balkance.

Sorodne novice