Šport
12633 ogledov

Cicipas tik pred dvobojem kariere izvedel tragično novico

cicipas đoković Epa
Grški tenisač je pet minut pred začetkom njegovega prvega finala na grand slamih prejel pretresljivo novico.

Grk Stefanos Cicipas, ki ga je Srb Novak Đoković premagal za naslov na drugem turnirju za veliki slam sezone, odprtem prvenstvu Francije v Parizu, je nekaj minut pred finalom izvedel, da mu je umrla babica.

V zaključnem obračunu je nato dobil uvodna niza, po preobratu ter štirih urah in 12 minutah igre pa je zmagal Srb.

Cicipas je na Instagramu objavil, da svojo prvo uvrstitev v finale velikih slamov posveča babici, očetovi mami. "Nekaj minut pred odhodom na igrišče sem izvedel, da je ljubljena babica izgubila boj za življenje. Modra ženska, katere vera v življenje in njeno darovanje za potrebe drugih se ne morejo primerjati z nobeno drugo osebo, ki jo poznam," je zapisal Cicipas.

 | Avtor: Epa Epa

"Prepričan pa sem, da je na svetu več takih ljudi, kot je bila ona. Taki ljudje vas naredijo žive, vam pomagajo, da sanjate svoje prave sanje," je dodal grški tenisač.

Nekateri ga uvrščajo med možne naslednike trojice velikanov, Đokovića, Švicarja Rogerja Federerja in Španca Rafaela Nadala.

"Življenje niso le tekme, zmage in porazi. Pomembno je uživati vsak trenutek življenja posebej, sam s seboj ali z drugimi. Živeti polno življenje brez res slabih stvari in zavračanja. Dviganje pokalov in slavja so pomembna, niso pa vse," je menil Cicipas.

Komentarjev 1
  • jozicamurn 08:28 15.junij 2021.

    Mi je žal za njegovo babico, lahko pa bi mu sporočili to po tekmi, da ne bi sedaj drek mešali, da je zgubil samo zato, ker je bil žalosten in ne-koncentriran oziroma fokusiran na igro. Djoković ga je pošteno premagal, ...prikaži več saj je bil bolj pripravljen in tukaj ni prostora za manipulacije.

Sorodne novice