Šport
113 ogledov

Nadal užalostil navijače

nadal Epa
Največji turnir na svetu bo minil brez enega od zvezdnikov.

Rafael Nadal je napovedal, da ne bo nastopil na turnirju za grand slam v Wimbledonu in na olimpijskem teniškem turnirju poleti v Tokiu. Španski teniški zvezdnik je odločitev o odpovedi nastopa na naslednjih dveh velikih teniških turnirjih sporočil danes na Twitterju.

"Pozdravljeni. Odločil sem se, da se ne bom udeležil letošnjega prvenstva v Wimbledonu in olimpijskih iger v Tokiu. Nikoli ni lahko sprejeti takšne odločitve, ampak ko poslušam svoje telo in po pogovoru s svojo ekipo, razumem, da je to prava odločitev," je sporočil Nadal.

Takšno možnost je nakazal po polfinalnem porazu na OP Francije. Premagal ga je številka 1, Srb Novak Đoković, ki je nato dobil tudi peščeni turnir in števec naslovov na turnirjih za grand slam povišal na 19. Nadal in švicarski zvezdnik Roger Federer jih imata 20.

đoković nadal | Avtor: Epa Epa

Kot je dejal Nadal, ga je k odločitvi vodil tudi sam spored turnirjev, saj je po OP Francije, ki poteka na peščeni podlagi, zanj prekratko, zgolj dvotedensko, obdobje za kakovostno pripravo na naslednji turnir na travi v Wimbledonu. Običajno je med tema turnirjema vsaj tri tedne premora.

"Dejstvo, da sta med Roland Garrosom in Wimbledonom le dva tedna, mojemu telesu ni olajšalo okrevanja po vedno zahtevni sezoni na igriščih," je v objavi na Twitterju zapisal Nadal. "Za mano sta naporna dva meseca turnirjev in odločitev, ki sem jo sprejel, je usmerjena naprej, z upoštevanjem srednjeročnega in dolgoročnega načrta."

"Cilj je podaljšati kariero in še naprej delati tisto, kar me veseli. To je tekmovati na najvišji ravni in se še naprej boriti za poklicne in osebne cilje na najvišji ravni tekmovanja," je med drugim omenil Nadal.

đoković roland garros lopar "Fanta ne poznam" Šport Đoković razkril, kaj mu je celoten dvoboj počel mladenič iz prve vrste

Nadal je v svoji karieri osvojil 20 grand slam naslovov med posamezniki, od tega 13 naslovov na odprtem prvenstvu Francije, kjer pa letos ni ubranil lanske krone. Rafa je bil dvakrat najboljši na sveti travi v Wimbledonu (2008, 2010), štirikrat je zmagal na US Opnu (2010, 2013, 2017, 2019) in enkrat na OP Avstralije (2009).

Petintridesetletni Nadal je na olimpijskih igrah osvojil dve zlati kolajni. Zlato med posamezniki je osvojil na OI 2008 v Pekingu, v moških dvojicah v paru z Marcom Lopezom pa je bil zlat leta 2016 v Riu de Janeiru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice