Šport
793 ogledov

Slovenska junakinja že na začetku proti eni najboljših igralk sveta

Tamara Zidanšek Profimedia
V Wimbledonu so izžrebali pare, Zidanškova uvodoma z deseto nosilko.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, ki je na drugem turnirju za grand slam v sezoni v Parizu prišla do polfinala, bo na tretjem velikem turnirju sezone v Wimbledonu v uvodnem krogu igrala proti češki tekmici. Zidanškova, 46. na lestvici WTA, se bo pomerila z deseto igralko z lestvice Karolino Pliškovo.

V ženski konkurenci sta na glavnem turnirju še dve Slovenki. Polona Hercog, 74. na WTA, se bo merila z Američanko Danielle Rose Collins (48.), Kaja Juvan (102.) pa s Švicarko Belindo Benčič (11.).

Kaja Juvan | Avtor: Profimedia Profimedia

V moškem delu turnirja bo imela Slovenija le enega predstavnika. Aljaž Bedene, 64. igralec sveta, bo uvodoma igral proti 85. igralcu z lestvice ATP, Francozu Corentinu Moutetu.

Prva igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, bo uvodni dvoboj igrala proti Španki Carli Suarez Navarro. Ta bo igrala svoj zadnji Wimbledon pred upokojitvijo.

Zmagovalka OP Francije, Čehinja Barbora Krejčikova, se bo v 1. krogu merila z Danko Claro Tauson, 39-letna Serena Williams pa bo lov na 24. grand slam, s čimer bi se izenačila z rekorderko Margaret Court, začela proti Belorusinji Aliaksandri Sasnovič.

wimbledon Tik pred zdajci Šport Kakšen udarec za organizatorje, branilka naslova odpovedala nastop

V moškem delu je prvemu igralcu sveta, 34-letnemu Srbu Novaku Đokoviću, ki lovi 20. zmago na turnirjih za grand slam in izenačenje s Švicarjem Rogerjem Federerjem in Špancem Rafaelom Nadalom, žreb v 1. krogu namenil Britanca Jacka Draperja.

Pri moških bosta od najboljših manjkala prav Nadal in tudi zmagovalec OP ZDA, Avstrijec Dominic Thiem. Bo pa spet zraven izkušeni Federer. Osemkratni zmagovalec na sveti travi, ki je leta 2019 izgubil finale proti Đokoviću, bo tokrat začel turnir proti Francozu Adrianu Mannarinu.

Roger Federer | Avtor: Profimedia Profimedia

Federer je imel nekaj težav s pripravljenostjo, tako kot še en veteran, Britanec Andy Murray, ki bo uvodoma igral proti Gruzijcu Nikolozu Basilašviliju.

Pri francoski tiskovni agenciji AFP so po žrebu zapisali tudi morebitne četrtfinalne pare. Med osmerico pri moških bi se Đoković lahko meril s sedmopostavljenim Rusom Andrejem Rubljovom, četrtopostavljeni Grk Stefanos Cicipas z desetim nosilcem, Špancem Robertom Bautisto, devetopostavljeni Italijan Matteo Berrettini s šestopostavljenim Nemcem Alexandrom Zverevom, Federer pa z drugim nosilcem, Rusom Danilom Medvedjevom.

Pri dekletih bi Bartyjeva igrala proti sedmi nosilki, Kanadčanki Bianci Andreescu, petopostavljena Ukrajinka Elina Svitolina bi igrala proti Williamsovi, Zidanškova in Pliškova bi lahko naleteli na šestopostavljeno Američanko Sofio Kenin, Poljakinja Iga Swiatek, deveta nosilka, pa bi se lahko merila s četrtopostavljeno Belorusinjo Arino Sabalenko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.