Koper čaka na nasprotnika

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Koprski Cimos bo jutri okoli poldneva izvedel ime svojega nasprotnika v četrtfinalu Lige prvakov. Morebitni tekmeci obalnega prvoligaša so Barcelona, Kiel, Atletico Madrid in Füchse Berlin. V žrebu tudi Celje Pivovarna Laško (Pokal pokalnih zmagovalcev).
Oglej si celoten članek

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju bodo v torek ob 11.30 opravili četrtfinalni žreb v Ligi prvakov, Cimos Koper, ki je v osmini finala izločil poljsko ekipo Vive Targi Kielce, pa bo v drugem jakostnem bobnu. Morebitni tekmeci slovenskega prvaka so španska Barcelona in Atletico Madrid ter nemška Kiel in Füchse Berlin.

V torkovem dunajskem plesu kroglic bodo sodelovali tudi rokometaši Celja Pivovarne Laško. Letošnji zmagovalci slovenskega pokalnega tekmovanja iz Podčetrtka so v četrtfinalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev izločili portugalsko Benfico iz Lizbone, njihovi možni tekmeci v polfinalu pa prihajajo iz Nemčije (Flensburg-Handewitt in Gummersbach) ter Španije (Aragon).

V največjem slovenskem obalnem mestu še vedno slavijo zgodovinsko uvrstitev med osem najboljših ekip, izbrance Fredija Radojkoviča pa v četrtfinalu čakajo same imenitne zasedbe. Barcelona, Atletico Madrid in Kiel v zadnjem desetletju, nekatere od teh tudi dlje časa, krojijo vrh evropskega klubskega rokometa, ambiciozni Füchse Berlin pa se s strumnimi koraki približuje najboljšim zasedbam na stari celini.

Evropska rokometna zveza je Cimos Koper uvrstila v drugi jakostni boben, v njem so še danski Koebenhavn, hrvaška Croatia Osiguranje Zagreb in španski Reale Ademar Leon. Koprčani bodo prvo tekmo igrali na domačem igrišču (med 18. in 22. aprilom), povratno pa v gosteh (med 25. in 29. aprilom).

Na Dunaju bodo izžrebali tudi polfinalne pare v pokalu EHF in pokalu Challenge. Oba slovenska predstavnika sta se poslovila v četrtfinalu: od velenjskih rokometašev so bili v pokalu EHF boljši igralci nemškega Rhein-Neckar Löwna, od mariborskega Branika v pokalu Challenge pa rokometaši izraelskega Maccabija iz Tel Aviva.

Žreb evropskih pokalov:

Liga prvakov (četrtfinale):

Prvi boben: Barcelona, Kiel, Atletico Madrid in Füchse Berlin
Drugi boben: Reale Ademar Leon, Koebenhavn, Cimos Koper in Croatia Osiguranje Zagreb

Pokal pokalnih zmagovalcev (polfinale):
Aragon, Flensburg-Handewitt, Celje Pivovarna Laško in Gummersbach

Pokal EHF (polfinale):
Magdeburg, Rhein-Neckar Löwen, Frisch Göppingen in Dunquerque

Pokal Challenge (polfinale):
Sporting Lizbona, Wacker Thun, Diomidis Argos in Maccabi Tel Aviv

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:49 27. Marec 2012.

    Cimos-Atletiko Madrid Srečno

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.